Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

powiedzcie, co moga zwiastowac stuki pod maska

:modlitwa: Niestety, jak wiekszosc kobiet, nie znam sie zupelnie na sprawach mechanicznych ...

Otoz dzisiaj po wylaczeniu silnika slychac bylo dziwne odglosy spod maski. Byly to dwa rozne stuki: jeden z okolic wiatraka a drugi blizej szyby. Wiem, ze po wylaczeniu silnika zawsze cos stuka, ale tym razem bylo jakby glosniej. No i jeszcze podczas jazdy cos "cyka" z prawej strony chyba.

Co moga zwiastowac takie odglosy? Co mi padlo albo padnie ? :worried:

Pozdrawiam

Iza

Opublikowano
Cykanie jest normalnym zjawiskeim to osłony termiczne oddaja wysoka temperature ale to jest wydech. Pod sama maska nic nie powino stukac (no moze osłona kolektora wydechowego). Mozliwe ze wentylator schładzajacy ciecz sie właczyłi on wydaje z siebi jakies dziwne odgłosy - ale w tych temperaturach zewnetrznych... jakos mi sie nie wydaje.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz. Czy to znaczy, ze stuki, trzeszczenie w rozgrzanym silniku po wylaczeniu stacyjki- trudno opisac slowami te odglosy - sa oznaka, ze cos nie dziala jak powinno?
Opublikowano

Witaj Iza

Podjechać do jakiegoś dobrego zaufanego mechanika (z tym nie powinnaś mieć problemu, wiele forumowiczów jest z Poznania i Ci powiedzą gdzie) i niech sprawdzi, ale ja stawiam np. na:

- pompa wody

- rozrząd

- zawory źle ustawione i rozregulowane kompletnie

- i pare innych pierdółek

bez zaglądania pod maske to chyba nikt Ci tutaj nie odpowie konkretnie co to może być...

No chłopaki z Poznania!! Co jest?? koleżanka potrzebuje pomocy!! Co z Wami, podjechać oblukać, posłuchać i znależć przyczynę!! :mrgreen:

pozdrawiam i oby nie było to nic kosztownego

Opublikowano

Pompa wody odpada, gdyz w zeszlym roku wymienilam na nowke, natomiast rozrzad i zawory - to musze sprawdzic.

Dzieki Webretti :wink:

• 1 rok później...