Skocz do zawartości

e46 wyciek do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=68&t=50099

Mi też się tam poci. Jeszcze tego nie ogarnąłem, przekładam to ciągle. Wszystko zależy od tego czy ubywa oleju czy tez nie. Może się pocić może się tez sączyć :wink: Zobacz czy silnik wygląda Ci na myty czy nie.

Opublikowano
  • Autor
samochod przyjechal z wloch, przed przyjazdem jest kartka 150000 wymieniony olej a na tablicy 158000 przebiegowi nie wierze ale olej jasny czysty widac ze swierzy, olej norma, sprzedajacy mowil ze nie wzielo oleju wogole. silnik nie myty. kolega slabo zna sie przywiozl i chce zarobic. i co kolego myslisz z tym zrobic? to pewnie uszczelka pokrywy rozrzadu ? tak napisali mi tutaj koledzy z forum. tylko nie wiem czy pchac sie w samochod z takim wyciekiem ? ile moze kosztowac taka naprawa? i czy jest powazna?
Opublikowano
Panie, ja z tym juz jezdze poltorej roku. oleju mi ubywa od wymiany do wymiany KAPKE, z 1mm na bagnecie, no moze 2 mm. sporo silnikow m43 ma tam lekki wyciek.
Opublikowano
badz z pokrywy rozrzadu.
Opublikowano
Pasek klinowy do wymiany :D
Opublikowano
  • Autor
bylem u mechanika.. uszczelka rozrzadu, i pokrywy zaworow od razu mowi trzeba, co jeszcze to sie okaze. dodatkowo filtry plyny bo cos jakby popychacz slychaj jak sie nagrzeje..co moze to byc? ;/ okolo 1200 trzeba wydac ;/..
Opublikowano
Jak popychacz słychać to albo stary olej albo kiepskiej jakości, albo pompa nie wydala albo zużyty popychacz. Tylko zwykle klepie na zimnym jak nie trzyma ciśnienia.
Opublikowano
  • Autor
mechanik powiedzial ze olej na poczatek do wymiany i oleje. reszte sie zobaczy. mowil ze troszke jakby mocy brakowalo zalezy jakie obroty. na kompie wyszlo na 3 cylindrze cos zbyt duzego ponad 1.5 w stosunku do pozostalych 3 czyli 1,2,4 ktore mialby do 1 ale to najprawdopodobniej wina cewki badz swiec. a te popychacze jesli by o nie chodzilo to powazna sprawa do zrobienia prawda?
Opublikowano

Jak popychacz do roboty, to raczej cala glowica do roboty od razu.

Malo ciekawy scenariusz.

Opublikowano

Ja wymieniałem uszczelk od pokrywy rozrządu,simering na wale korbowym i wyciek powrócił.Jeśli nie ubywa oleju to "olej to"Ja robiłem sam więc koszta to tylko materiał.W motorze M43 to chyba każdy to przerabiał

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=11_2063&hg=11&fg=10

wymieniłem uszczelki nr:

3,12,

13,14-metalowe ja tylko oczyściłem i posmarowałem silikonem na wysokie temperatury.Zrobiłem tak,bo znajomy dał nowe uszczelki i też się poci

never again N46
Opublikowano
A od pokrywy zaworow tez wymieniles? Piszesz tylko o rozrzadzie.