Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=68&t=50099

Mi też się tam poci. Jeszcze tego nie ogarnąłem, przekładam to ciągle. Wszystko zależy od tego czy ubywa oleju czy tez nie. Może się pocić może się tez sączyć :wink: Zobacz czy silnik wygląda Ci na myty czy nie.

Opublikowano
samochod przyjechal z wloch, przed przyjazdem jest kartka 150000 wymieniony olej a na tablicy 158000 przebiegowi nie wierze ale olej jasny czysty widac ze swierzy, olej norma, sprzedajacy mowil ze nie wzielo oleju wogole. silnik nie myty. kolega slabo zna sie przywiozl i chce zarobic. i co kolego myslisz z tym zrobic? to pewnie uszczelka pokrywy rozrzadu ? tak napisali mi tutaj koledzy z forum. tylko nie wiem czy pchac sie w samochod z takim wyciekiem ? ile moze kosztowac taka naprawa? i czy jest powazna?
Opublikowano
Panie, ja z tym juz jezdze poltorej roku. oleju mi ubywa od wymiany do wymiany KAPKE, z 1mm na bagnecie, no moze 2 mm. sporo silnikow m43 ma tam lekki wyciek.
Opublikowano
bylem u mechanika.. uszczelka rozrzadu, i pokrywy zaworow od razu mowi trzeba, co jeszcze to sie okaze. dodatkowo filtry plyny bo cos jakby popychacz slychaj jak sie nagrzeje..co moze to byc? ;/ okolo 1200 trzeba wydac ;/..
Opublikowano
mechanik powiedzial ze olej na poczatek do wymiany i oleje. reszte sie zobaczy. mowil ze troszke jakby mocy brakowalo zalezy jakie obroty. na kompie wyszlo na 3 cylindrze cos zbyt duzego ponad 1.5 w stosunku do pozostalych 3 czyli 1,2,4 ktore mialby do 1 ale to najprawdopodobniej wina cewki badz swiec. a te popychacze jesli by o nie chodzilo to powazna sprawa do zrobienia prawda?
Opublikowano

Ja wymieniałem uszczelk od pokrywy rozrządu,simering na wale korbowym i wyciek powrócił.Jeśli nie ubywa oleju to "olej to"Ja robiłem sam więc koszta to tylko materiał.W motorze M43 to chyba każdy to przerabiał

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=11_2063&hg=11&fg=10

wymieniłem uszczelki nr:

3,12,

13,14-metalowe ja tylko oczyściłem i posmarowałem silikonem na wysokie temperatury.Zrobiłem tak,bo znajomy dał nowe uszczelki i też się poci

never again N46