Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Urwalem śrube w misie olejowej ale jakims cudem jest gwint co robic w takiej sytuacji
Opublikowano
Tzn.cześc śruby z gwintem została w misce? Przyspawac coś do niej albo rozwiercić ją.
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Tak przyspawaj chyba że ciężko idzie to nagrzej palnikiem do czerwoności i spróbuj czymś złapać i wykręcić ;) A tak na poważnie to jak olej jest w misce to raczej próbował bym innego sposobu niż ryzykować samozapłon. Chociaż może od krótkiego spawu nic się nie stanie. Proponowałbym lekko nawiercić i wykręcić ją gwintownikiem, w casto dużo to nie kosztuje :)
Opublikowano
Pozostaje wykrętak. Już kiedyś odkręcałeś korek? U mnie idzie lekko. Ale jak ktoś x lat wymieniał olej poprzez odsysanie często takie rzeczy się dzieją, śruba się zapieka w misce
Opublikowano

Z rozwiercaniem może być ciężko jeśli to oryginalna śruba, bo te oryginalne są dość twarde :)

Trochę cierpliwości będzie Cię rozwiercanie kosztować.

Opublikowano
Najlepiej rozwiercać lewym wiertłem to wiercąc od razu się wykręca , jedyny minus to to , że mało gdzie można je dostać. Wiercąc normalnym wiertłem ryzykujesz , że część śruby wyląduje w misie olejowej.
Opublikowano
nie wiem czy ci się uda ale spróbuj rozwiercić i nabić "torksa" twoche większego żeby ząbki się wbiły w korek spustowy, sposób troche prymitywny ale kiedyś mi się udało :wink:
Opublikowano
Tak przyspawaj chyba że ciężko idzie to nagrzej palnikiem do czerwoności i spróbuj czymś złapać i wykręcić ;) A tak na poważnie to jak olej jest w misce to raczej próbował bym innego sposobu niż ryzykować samozapłon. Chociaż może od krótkiego spawu nic się nie stanie. Proponowałbym lekko nawiercić i wykręcić ją gwintownikiem, w casto dużo to nie kosztuje :)

Jak najbardziej-szybki spaw.

Właśnie tak robiłem,jak wenek17 pisze-wbity torx i "przyłapany" małymi spawami. Można też tak przyspawać śrube.

Potem poczekać,aż ostygnie (rozszerzalnośc) i odkrecic.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Panowie zle mnie zrozumieliście. Nie wiem jakim cudem ale moge tam wkrecic srube bo widze gwnit w misie olejowej a sruby nie ma