Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kupowałem w 2009 roku moje e60 to brałem wersje przedliftem, ponieważ po lifcie z identycznym wyposazeniem itd, ale miesiac nowszy była różnica ~20%

i to jest cenna informacja :)

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To jest normalne, byłem teraz u Merca do rozdają praktycznie e klasy przed liftem (rabat 30% norma) . W Łodzi mają nawet wypasioną S500 z mega grubym wyposazeniem wycenioną na 544k, do sprzedazy za 350k :D Muszą wypchac stary model
Hmmmm
Opublikowano
Ja znam jeden przypadek mojego auta - oddalem bmw x1 28i roczne 35 tys.przebiegu i z bogatym wyposazeniem za 156 tys i jest wycenione na 169 tys.w PS - ta teoria o sowitym zarabianiu dealera to trochę jak widać pod znakiem zapytania bo jeszcze trzeba ponegocjować przeca :) Z cennika auto warte 237 tys.
Opublikowano

Z PS brałem 3 tygodnie temu z Wrocka F30, przebiegu 25k, slady uzytkowania jedynie na felgach(ehh te krawężnik.. :wink: ) Rabat w wysokosci 37% + malowanie przodu, były czarne kropki po kamieniach.:)

Dlatego polecam ta opcje.:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja znam jeden przypadek mojego auta - oddalem bmw x1 28i roczne 35 tys.przebiegu i z bogatym wyposazeniem za 156 tys i jest wycenione na 169 tys.w PS - ta teoria o sowitym zarabianiu dealera to trochę jak widać pod znakiem zapytania bo jeszcze trzeba ponegocjować przeca :) Z cennika auto warte 237 tys.

No nie wiem czy tak warto PS - ja za X1 20xd otrzymalem ok 15%rabatu - wyposażenie jak na X1 to bogate navigacja.,spor line, ksenony, 18cali .... w PS dawali mi z podobnym wyposazeniem 151tys zl 8 tys.km przebiegu a za nowy 163tys. zl( warte 192tys.zl )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
15 % rabatu za nowe, a na PS można mieć jak widać prawie 40 %...
Opublikowano
Każdy przypadek należy traktować indywidualnie, ale generalnie wydaje mi się, że im droższy model, tym bardziej opłaca się PS.
Opublikowano
Patrze właśnie na otomoto BMW Wrocław i jest tam F10 2012 przebieg ok.15 tys. km z konkretnym wyposażeniem(head-up, navi itp.) za 198400 brutto. Cena nowego 316 tys. Na to wygląda, że im droższy samochód tym opcja PS lepsza.
Opublikowano
Panowie ja w lutym odebrałem z salonu f10 produkcja 2012 październik z rabatem 30% cena wyjściowa z konfiguratora 310tys.Od razu pisze nie należe do żadnej grupy zawodowej uwzględnionej w jakieś lepsze rabaty, kupiłem drugie nowe bmw w tym samym salonie w ciągu ostatnich 2 lat za gotówke.Ja proponuje podzwonić po brokerach bo względem ceny w salonie wychodzi nadal jakieś 20-25% taniej, co prawda czas oczekiwania do 5 miesięcy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie ja w lutym odebrałem z salonu f10 produkcja 2012 październik z rabatem 30% cena wyjściowa z konfiguratora 310tys.Od razu pisze nie należe do żadnej grupy zawodowej uwzględnionej w jakieś lepsze rabaty, kupiłem drugie nowe bmw w tym samym salonie w ciągu ostatnich 2 lat za gotówke.Ja proponuje podzwonić po brokerach bo względem ceny w salonie wychodzi nadal jakieś 20-25% taniej, co prawda czas oczekiwania do 5 miesięcy.

30% dostales na nowe bez przebiegu? Jesli tak to potwierdzenie mojego przeswiadczenia ze najmniej oplaca sie kupowac roczne z PS

Opublikowano

Tez uważam ze nalezy kłucić sie o rabat na nowe niż PS.

To tak jak z kobietami - wołałbym 'nowy' egzemplarz niż lekko 'dotarty' przez kumpla przez rok użytkowania :mrgreen:

Hmmmm
Opublikowano
Hej, te rabaty <15% to na auta z placu, i wcale nie są słabo wyposazone, wrecz przeciwnie. Do salonu pcha sie tłuste kozaki aby klienci byli bardziej napaleni
Hmmmm
Opublikowano
Auto premium, moje auto nie szło do produkcji, było z placu ale nie akurat tego dealera. Wyposażenie mam całkiem bogate tak jak pisałem cena według konfiguratora ~310 tys za 528i. Co do brokerów to rozważałem wikar podhale auto by było z angli rocznik wiadomo 2013 nie tak jak mój 2012 a cena około 275tys (taka sama konfiguracja jak mojego samochodu) w zależności od kursu funta, największą wadą okres oczekiwania do 5 miesięcy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na dzisiaj to najwieksza roznice nie rocznik a lift robi. Zamawiane teraz auto z dostawa za 4-5 miesiecy to bedzie juz chyba wersja po liftingu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie najlepiej uderzyć po oferty z PS? Nie znam tego rynku, bede wdzieczny za jakiś guide.
Opublikowano

Panowie,

Tak sobie czytam i przypomniałem sobie jak testowałem "piątki" przed zakupem mojej obecnej, jedno jest pewne od chwili gdy te auta opuscily fabryke nie zaznały spokojnej jazdy. Dostałem kluczyk od sprzedawcy i heja , gaz do podłogi , krótko mówiac trzeba sprawdzic ile to potrafi.... I tak po kilkunastu klientach i jazdach probnych salon wystawia auto jako "premium selection" w polsce , w UK demonstrator lub "ex managment". Problem w tym ze te auta sa katowane od pierwszego kilometra , głownie na jazdach próbnych. Zazwyczaj te auta sa dobrze wyposarzone aby zaprezentowac potencjalnemu kupujacemu wszystkie bajery i po to aby tymi bajerami otumanic przyszlego nabywce tego egzemplarza.

Na moim przykładzie, miałem oferte zakupu auta którym miałem jazde próbną , sprzedawca zapewniał ze autem jezdzi kierownik salonu i dali mi sie przejechac tylko dlatego ze było podobne do mojego modelu z konfiguratora.

Jak dla mnie to wole calkiem nowe robione pod mój gust ,niz napakowane wszystkim co mozliwe i "dotartym silnikiem"

Pozdrawiam.

Opublikowano
Panowie,

Tak sobie czytam i przypomniałem sobie jak testowałem "piątki" przed zakupem mojej obecnej, jedno jest pewne od chwili gdy te auta opuscily fabryke nie zaznały spokojnej jazdy. Dostałem kluczyk od sprzedawcy i heja , gaz do podłogi , krótko mówiac trzeba sprawdzic ile to potrafi.... I tak po kilkunastu klientach i jazdach probnych salon wystawia auto jako "premium selection" w polsce , w UK demonstrator lub "ex managment". Problem w tym ze te auta sa katowane od pierwszego kilometra , głownie na jazdach próbnych. Zazwyczaj te auta sa dobrze wyposarzone aby zaprezentowac potencjalnemu kupujacemu wszystkie bajery i po to aby tymi bajerami otumanic przyszlego nabywce tego egzemplarza.

Na moim przykładzie, miałem oferte zakupu auta którym miałem jazde próbną , sprzedawca zapewniał ze autem jezdzi kierownik salonu i dali mi sie przejechac tylko dlatego ze było podobne do mojego modelu z konfiguratora.

Jak dla mnie to wole calkiem nowe robione pod mój gust ,niz napakowane wszystkim co mozliwe i "dotartym silnikiem"

Pozdrawiam.

Święte słowa... Zgadzam się w 100%

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie mogło byc auto z PS tylko używane, poczytajcie najpierw co to jest PS...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie,

Pozdrawiam.

Rowniez podpisuje sie pod tym 100%- tylko pamietac trzeba iz nie kazdego stac na nowe auto i tu uklon w strone BMW iz mozna cos prawie nowego kupic z 30% rabaem