Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie

Mam pytanie co oznacza pomarańczowy trójkąt na desce rozdzielczej w e9x?

Jak można sprawdzić co on sygnalizuje? Czy np tylko brak płynu w spryskiwaczach czy coś poważniejszego?

Prosiłbym o opis sprawdzenia dla wersji z i bez iDriva. Nie chodzi mi o moje auto, ale że jestem w trakcie poszukiwań e9x chciałbym wiedzieć jak najwięcej o tym modelu.

Chodzi mi konkretnie o ten trójkąt na foto:

http://img51.imageshack.us/img51/8239/wykrzynkie90.jpg

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź

Opublikowano

Przechodzisz manetką do opcji "Check" i tam klikasz - wyświetli się ikona w czym problem. Jak przytrzymasz dłużej przycisk na manetce wtedy to pojawi się nawet kod błędu. Poza tym przyczyna powinna się wyświetlić w momencie wyłączenia zapłonu i wyjęcia kluczyka. Ta ikona może oznaczać wszystko od płynu do spryskiwaczy, rezerwy paliwa, przez zbliżający się termin przeglądu, niski poziom oleju, na dowolnym innym problemie kończąc.

Na załączonym przez Ciebie zdjęciu najprawdopodobniej trójkąt jest dlatego że poziom paliwa jest na rezerwie oraz dlatego że zegar jest nieustawiony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Opublikowano
Witajcie

Mam pytanie co oznacza pomarańczowy trójkąt na desce rozdzielczej w e9x?

Jak można sprawdzić co on sygnalizuje? Czy np tylko brak płynu w spryskiwaczach czy coś poważniejszego?

Prosiłbym o opis sprawdzenia dla wersji z i bez iDriva. Nie chodzi mi o moje auto, ale że jestem w trakcie poszukiwań e9x chciałbym wiedzieć jak najwięcej o tym modelu.

Chodzi mi konkretnie o ten trójkąt na foto:

http://img51.imageshack.us/img51/8239/wykrzynkie90.jpg

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź

Kto ci cofał licznik? :twisted:

Opublikowano
cofniety licznik to sie chyba taka pomaranczowa kropka na srodku objawia, nie jestem pewien ale tak gdzies kiedys przeczytalem :-)
Opublikowano (edytowane)
cofniety licznik to sie chyba taka pomaranczowa kropka na srodku objawia, nie jestem pewien ale tak gdzies kiedys przeczytalem :-)

masz racje na 100% cofajne :duh:

Edytowane przez sskrzypekss1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisałem to nie moje auto, ale chciałem je oglądać w poniedziałek.... czyli 100%, że cofany? To skąd ta kropa się bierze?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i w sumie to o którą kropkę chodzi, widzę tam kilka ale nie wiem co to kurz a co nie??!!
Opublikowano

Kropka o której mówię to tzw. "manipulation dot" lub "manipulation point" - http://www.xoutpost.com/attachments/x5-e70-forum/53787d1332038902-instrument-cluster-odometer-dot-came-photo-8.jpg Wyszukaj ten termin na forum lub w googlu. Nie musi koniecznie oznaczać zmanipulowanego licznika.

Na przesłanym przez Ciebie zdjęciu pod tym względem jest wszystko ok, jak pisałem - trójkąt jest prawdopodobnie ze względu na rezerwę paliwa i nieustawiony zegar.

Opublikowano
Tak jak pisałem to nie moje auto, ale chciałem je oglądać w poniedziałek.... czyli 100%, że cofany? To skąd ta kropa się bierze?!

nie no z tym licznikiem to był żart. trójkąt ostrzegawczy pokazuje się jak np nie zapniesz pasów, lub jeździsz na rezerwie, jak brakuje płynu do spryskiwaczy, czy jakiegokolwiek innego płynu eksploatacyjnego lub jego poziom jest niski. To są podstawowe przyczyny. Jeżeli nic z tych rzeczy to wystapił błąd jakiegoś ustrojstwa w aucie. Jeżeli to auto ma idrive to wchodzisz w serwis i tam masz zakladke w której opisane jest dokladnie o czym ten trójkącik ostrzega. Jezeli nie masz idrive to chyba sprawdza się przesuwakiem w manetce od kierunkowskazów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, ponownie dzisiaj oglądałem co prawda e87 (120d 2007r) ale tam, też był taki trójkącik na wyświetlaczu. Niestety manetką (BC) mogłem tylko zmienić średnie spalanie, dystans itd... nie było opcji CHECK... A dłuższe przytrzymanie manetki też nie dało rezultatu... Jedynie na początku pokazał przepalenie żarówki i usterkę w poziomowaniu świateł ale kodu żadnego nie udało mi się odczytać. Co źle robiłem???
Opublikowano

Nic po prostu te przepalone światła i poziomowanie powoduje wyświetlanie się tego trójkąta przy przebiegu dziennym .

W lewej manetce jest jeszcze taki przełącznik i nim również w górę lub w dół przemieszczasz się po menu check .

Jeśli auto ma iDriva to na wyświetlaczu w opcji serwis - check wszystko się wyświetla .

Podczas wyjmowania kluczyka z auta również miedzy zegarami powinna się pokazać ikonka błedu .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ok, właśnie nie wiedziałem jak przejść góra dół....