Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki za filmik, z tego co widziałem po zdjęciu sprzęgła przy wymianie, to luzu poprzecznego nie było, a obrotowy podobny do tego z filmu, może ciut większy. Na jałowym biegu pedał mi nie drży, czy to przy delikatnym wciśnięciu czy większym,jeśli już to minimalnie. Drży w czasie jazdy jak zwiększam obroty(prędkość) na 2,3 bardziej na 4 i piątce mniej , drżenie zgrywa się z przyśpieszaniem. Przy wysokich obrotach, przyspieszaniu prawie na ful, wydaje mi sie ,że drżenie jest mniej wyczuwalne, ale może to moje subiektywne odczucie.
Opublikowano

Tak w ogole, od czego tak drozeja te dwumasy ?

NA all widzialem po 2k dwumasy w komplecie ze sprzeglem

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
nie chce nic mówić ale kolejna osoba ma peknięty wał po tym jak drgało sprzęgło i jechał do mechanika na diagnoze dwumasu i nie dojechał kolega :mad2:
szukam
Opublikowano (edytowane)

sprawdziłem: Land Rover defender, kie ceed, pande w dieslu, jedno 300tys km na blacie, kia ceed kilka tys, prawie nowka, panda 200tys - wszystko silnik diesla, rózne pojemności

wszedzie dotkniecie sprzęgła (od góry) - bez jakiegokolwiek wciskania, wyczuwa sie drgania, tak jak w moim klekocie

wszędzie pęknie wał ? ehehe

sprecyzuje ze u mnie czuć drgania jak sie dotknie sprzegła od góry (od boku nie czuć nic - w sensie pedał sie nie rusza ;) )

Edytowane przez puzonn

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
U mnie drga deliktatnie drga pedał od kiedy kupiłem - 35 000 km. W międzyczasie wymieniłem dwumas, sprzęgło, koło pasowe, poduszki silnika i skrzyni. Drga sobie delikatnie dalej a silnik chodzi jak nówka. Wg mnie normalne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie chce nic mówić ale kolejna osoba ma peknięty wał po tym jak drgało sprzęgło i jechał do mechanika na diagnoze dwumasu i nie dojechał kolega :mad2:

Dokładnie tak! Nie chcę straszyć nikogo ,ale potwierdzam identyczne objawy przed pęknięciem wału :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie drgało od delikatnie od raku ,jeszcze pamiętam jak dałem dla mechanika się przejechać ,a on na to ,ze dwumasa pewnie się po woli kończy . Nie chcem Cię straszyć , może naprawdę coś masz z dwumasem.
Opublikowano

WYmianę dwymasu trzeba brać pod uwagę jako najbardziej prawdopodobny powód.

Co do luzu na dwumasie, "luz poprzeczny" może mieć od 2-6 mm, w zależności od modelu koła.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

W mojej 320d m47n wymieniłem dwumas, sprzegło i poduszki . Dalej drga pedał sprzegła , pulsowanie to normalna sprawa natomiast dragania troche dziwne . Szczegolnie podczasz przyspieszania drgania sie nasilaja a na biegu jałowym nie drga. Silnik chodzi równo cicho, zero dymu nie beirze oleju , nie brakuje mocy. Pewnie tłumik dragań wału już swoje przeszedł.