Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie, od kilku dni borykam się z bardzo duzym spalaniem mojej BMW przy zasilaniu LPG

Wymienione kable oraz świece.

Spalanie: dwukrotnie lejąc za 20 zł przejechałem za pierwszym razem 35 km, a za drugim 38 km. Jazda nie była jakaś szczególnie 'szalencza'

Co moze byc przyczyną?

viewtopic.php?f=68&t=120678

PONIŻEJ MOJE BMW E 36 318 - 1992 / PB + LPG

http://img41.imageshack.us/img41/3555/dlabig012kopia.jpg

Opublikowano
Niby uszkodzona sonda lambda powoduje większe spalanie, diagnoza tej usterki prosta: falowanie niskich obrotów. Ponadto warto zastanowić się nad parownikiem może to on szwankuje. Jeżeli spalanie benzyny jest w normie to chyba tylko gazownik i ustawianie dawki gazu. Sam chyba wiele nie zdziałasz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz wyjścia,musisz udać się do dobrego gazownika,który zrobi mapowanie-jeśli wina leży tylko po stronie instalacji gazowej.

Mapuje się wtrysk czyli ustawia się czasy wtrysku paliwa (a co za tym idzie

ilość podawanego paliwa) w zależności od obrotów silnika i otwarcia

przepustnicy.W przypadku instalacji sekwencyjnych LPG jest koniecznością zrobienie

mapowania dla kompa gazowego.

Czy także duże jest spalanie benzyny?-jeśli tak,to trzeba się przyjrzeć na początek układowi zasilania benzyną.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sądzicie koledzy że kolega ma sekwencje zainstalowaną....wątpię. Jeśli spalanie benzyny jest prawidłowe to tylko gazownik i regulacja..po za tym za 20 złotych to wlejesz z 8 litrów gazu, wiec nie dziw się że szybko przestaje jechać...gaz to nie benzyna i jesli już jest mało w zbironiku gazu to osiągi powoli spadają...wiec dla tego możę Ci się wydaje że dużo pali....zalej do pełna, zrób z 200km i zalej ponownie do pełna i wtedy będziesz wiedział ile pali rzeczywiście.

PZDR>

Opublikowano
Ja stawiam,że kolega ma instalke II gen(z akutatorem) i akutator nie domyka się do końca
never again N46
Opublikowano

Zobacz na benzynie jak pali. Jak normalnie to tylko regulacja instalacji.

Ja na szczęście nie patrzę nawet ile mi auto pali. Jeżdżę wg reguły ile wleje tyle pali :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.