Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , szukam felg na lato do mojej E60 , mam silnik 2.0d 177KM myślę o felgach 18 cali , ale widziałem ładne 19" Mpower z odpowiednim ET czy nie zamęczę silnika na tak dużych felgach?
Opublikowano
Ależ skąd :)

Witam i dziękuję za odpowiedź , nie do końca wiem jak ją traktować , czy piszesz poważnie czy to subtelna ironia , i powinienem odpuścić takie pomysły ?

Opublikowano

Ja przejeździłem 2 letnie sezony na 18" 245/40/18 i 1 sezon na 19" 245/35/19 + 275/30/19 i powiem tylko tyle że różnicy w komforcie pomiędzy 18 a 19" praktycznie nie ma. Jeśli już jest to naprawdę niezauważalna. Nie zastanawiaj się tylko pakuj 19" :mrgreen:

U siebie jeszcze mam sportowe dostosowanie podwozia więc nie powiem że nie jest sztywno i twardo - bo jest. Trzeba być bardzo czujnym na dziurach/studzienkach itd. Ale spokojnie idzie przeżyć :cool2:

Opublikowano
Ja przejeździłem 2 letnie sezony na 18" 245/40/18 i 1 sezon na 19" 245/35/19 + 275/30/19 i powiem tylko tyle że różnicy w komforcie pomiędzy 18 a 19" praktycznie nie ma. Jeśli już jest to naprawdę niezauważalna. Nie zastanawiaj się tylko pakuj 19" :mrgreen:

U siebie jeszcze mam sportowe dostosowanie podwozia więc nie powiem że nie jest sztywno i twardo - bo jest. Trzeba być bardzo czujnym na dziurach/studzienkach itd. Ale spokojnie idzie przeżyć :cool2:

No tak , ale Ty masz 530d a ja ma 520d ...

Opublikowano

Witam i dziękuję za odpowiedź , nie do końca wiem jak ją traktować , czy piszesz poważnie czy to subtelna ironia , i powinienem odpuścić takie pomysły ?

Całkiem poważnie. Znam gościa co jeździ e46 2.0d 136KM na 19" i jest ok, więc w e60 177KM sobie poradzi bez problemu :) u mnie między zimowymi: 225/50 r17 a letnimi tył: 275/30 r19 , przód 245/35 r19 nie zauważyłem dużej różnicy w przyśpieszeniu ale w komforcie jazdy owszem tak

Opublikowano
Nie ma problemu jeśli chodzi o 18" 245/40/18 - sam takich używam (przejście z 16") myślałem, że będzie duża różnica w komforcie ale szczerze - niezauważalna także nić tylko cieszyć się co najmniej rozmiarem 18".
Opublikowano
Nie ma problemu jeśli chodzi o 18" 245/40/18 - sam takich używam (przejście z 16") myślałem, że będzie duża różnica w komforcie ale szczerze - niezauważalna także nić tylko cieszyć się co najmniej rozmiarem 18".

Dziękuje za odpowiedż , a z ciekawości jakie felgi masz u siebie ? Szukam czegoś fajnego co pasuje do e60 , myślałem o kołach Style 123 ...

Opublikowano
Czy ktoś z Was orientuje się w czy felgi style 123 były produkowane tylko w rozmiarze 18" ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

odswieze temat - tez zastawiam sie nad 18 lub 19 na lato w swojej e60.. konkretnie szukam styling 128 , albo wzoru ze starych M5 e60 - tylko troche sie boje ze jednak 19 u siebie na ori zawieszeniu- (nie mam ani M-pakietu ani zawieszenia M -15mm) moze wygladac to troche smiesznie . W M-pakiecie to wiadomo 19 alu- bajka.

Jak radzicie? A niechce zmieniac zaraz zawieszenia na sportowe bo te co mam jest jak nowka..

Ma ktos ori zawias i wstawione 19 alu?

• 1 rok później...
Opublikowano

Całkiem poważnie. Znam gościa co jeździ e46 2.0d 136KM na 19" i jest ok, więc w e60 177KM sobie poradzi bez problemu :) u mnie między zimowymi: 225/50 r17 a letnimi tył: 275/30 r19 , przód 245/35 r19 nie zauważyłem dużej różnicy w przyśpieszeniu ale w komforcie jazdy owszem tak

Odświeże temat.

Jaką odczułeś różnice w komforcie jazdy?

Mam e60 520d w automacie.Mam zimowe 17stki,na takich kołach kupiłem.Planowałem zakupić 18stki,ale w ostatniej chwili się wstrzymałem i ...chce zakupić 19stki.

Doradzano mi 18stki ze względu na komfort.Dlatego pytam kolegi odnośnie różnicy.

Zauważyłem że na tył zakładacie szersze kapcie..Czy potrzebne są jakieś dystanse itd..??

Felgi chce zakupic na allegro.

ten model http://allegro.pl/felgi-19-5x120-bmw-5-e60-f10-6-e64-7-e65-e66-f01-i5078548685.html

Lub ten http://allegro.pl/nowe-felgi-r222-future-bmw-e60-f61-f01-19-cali-i5044846629.html

Jak znacie strony,sklepy z ciekawymi modelami,to poprosze.

Pozdrawiam

Opublikowano
Właśnie w tym celu napisałem,by go nie skrzywdzić a tym bardziej nie być zadowolony z zakupu.Mam ja być zadowolony i auto miło się toczyło.
Opublikowano
343 wydaje mi się że powinno wyglądać nie najgorzej w e60.. Tylko nie wiadomo jak długo przeżyją chińczyki.. ORI w tej cenie nie kupisz a i konieczne byłyby spacerki..