Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam 3 pin. wiec sa na 100% skladane i fotochronione. Wiadomosc pewna gdyz po urwaniu prawego (zona :D ), kupilem 5 pin. i nie dzialało. Dopiero po powrocie do 3 pin. powrocily wszystkie funkcje. (prawe ma opcje pochylania przy wstecznym)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Potrzebuje kupić lusterka do swojej e90 2006r bo moje zostały skradzione (wyrwane z uchwytu). I teraz nie wiem jakie mam kupić 3 pinowe czy 5 pinowe. Można to jakoś sprawdzić, np po ilości żył z przewodzie czy trzeba coś rozbierać?

Moje lusterka były ustawiane elektrycznie, podgrzewane i składane, poza tym prawe przy cofaniu obniżało się ale czy były fotochromatyczne to nie wiem.

Takie też pytanie, czym ogólnie rożnią sie lusterka 3 pinowe od 5-cio pinowych?

Bede wdzieczny za każdą podpowiedż

Edytowane przez kelo
  • Członkowie klubu
Opublikowano
a ja mam pytanie czy automatyczne pochylanie prawego lusterka przy cofaniu to tylko modyfikacja w sofcie czy jeszcze coś?

Jeśli masz lusterka 5 pinowe, to nie uruchomisz tej funkcji. Wymagane są lusterka sterowane przez LIN_BUS.

Tak więc kodowaniem nie ma możliwości uruchomienia pochylania, jeśli auto ma 5 pinowe lusterka.

Pozdrawiam :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
mała ingerencja w kabelki i zrobione (choć nie było elektrycznych foteli) :P

Bo nie są potrzebne aby mieć lustra składane i przyciemniane automatycznie (SA430).

Pozdrawiam :cool2: