Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktos jest zaglebiony w tym temacie ? Da sie doposażyc e61 w automatyczna klape?

Filmik.http://www.youtube.com/watch?v=Ffmfmf6CRvA

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Witam mam tekie wlaśnie E61 nawet ten kolor i powiem Ci że doposażyć napewno sie da ale troche z tym roboty bedzie napewno...
Opublikowano
W pakiecie jetez mam wentylowane komforty hud i wiele innych, przydałaby sie ta klapa, bajer dla zony.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dołącze się do tematu jeśli mogę ?

Poważnie rozważam doposażenie mojej e61 w automatycznie otwieraną klapę ,maiałem to w e39 i tak sie przyzwyczaiłem że ciagle duszę pilota i czekam aż klapa się otworzy :roll:

znalazłem już nawet cały zestaw potrzebny do wykonania tej operacji -

pompa

siłownik

sterownik hkl + cała tylna wiązka el. od e61 z tym systemem (trzeba tylko wyciąć z wiazki potrzbne kable i kostki )

Mam prośbę do kogoś kto ma to w swoim aucie o przesłanie lub wrzucenie na forum zdjęć pokazujących w którym miejscu i jak zamontowana jest pompa hydrauliczna (wiem że po lewej stronie ) oraz jak wygląda zamontowany siłownik(teleskop) i którędy poprowadzone są węże do bagażnika . Bedę wdzięczny ponieważ nie bardzo mogłem coś na ten temat wygooglać ...

• 2 tygodnie później...
  • 5 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kurcze kto będzie chciał rozkręcać tył auta żeby to opisać?

Ja mam taką klapę i byłem przekonany , że większość e61 ma to w standardzie .

Otwiera się i zamyka z pilota.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Cze! mam pytanie ile kosztował cię ten zestaw do klapy i gdzie ewentualnie można go kupić? Ja mam 545i turing i ktoś mi to zdemontował zostały tylko przewody hydrauliczne. pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie potrzebujesz tylko siłownika hydraulicznego i nowy trzpień kulisy pod Klapę hydrauliczna.

Sprawdź czy nasz moduł lcpa w bagażniku pod kołem zapasowym i agregat hydrauliczny w lewym boczku

Myślę że wiązki też nikt nie targal i przycisk w obudowie klapy też jest.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!