Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zerkałem na swoje zawieszenie i przyszło mi do głowy wymienić amortyzatory. Wybór pada na gwint, żeby auto siedziało niżej, ale także bez przesady. Czy gwintowane zawieszenie będzie dobrym wyborem? Felgę planuję 16" z laczkiem 205/50.

Opublikowano
z taką felgą nie bardzo gwint ani kit, 17/45/225 kit max do -4cm, a jeśli gwint to już naciąg, zależy od ET i J felgi, plus fajne koszty jeśli ma to jeszcze jeździć a nie tylko "wyglądać", przy 16/205 pomyśl o wymianie samych sprężyn :D
Opublikowano

Ja mam w swojej e36 coupe glebę na sportowym oryginalnym zawieszeniu M + sprężyny obniżające EIBACH (nie wiem dokładnie ile tu będzie cm bo nie ja montowałem sprężyny...)

Na zimę mam 16" 205/55 i źle to wcale nie wygląd, na lato zaś 17" 225/45 tył i 215/40 przód. Zerknij do mojej galerii na forum (Link w podpisie - fota ;) )

Gwint fajna sprawa, ale jeśli nie chcesz dużo obniżać i utwardzać zawiechy to radzę ci same sprężyny obniżające, plus ewentualnie jeśli masz wywalone amortyzatory to jakieś Bilstein'a.

Opublikowano
jakim sporotwym? i co nazywasz m? jak masz juz nizsze springi to nie masz ogi zawiasu.Mysle ze chodzi ci o mtechnic a m tech to nic innego jak springi amory mozesz miec rozne
Opublikowano

szybko pisałem, chodziło mi dokładnie o "S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe" czyli "M Sports suspension" :)

tak mam napisane po rozkodowaniu vinu i wszystko się zgadza z tym co mam pod samochodem, z tym że zamiast oryginalnych sprężyn mam Eibacha trochę niższe od tamtych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
S704A M SPORTFAHRWERK M

radziłbym doczytać trochę na ten temat :P

np. w M SPORTFAHRWERK są: amory inne, stabilizatory grubsze