Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam BMW 316i M42b18 2002r. Zakupiłem samochód dość niedawno jakieś 3 tyg temu i borykam się z wyciekiem płynu chłodniczego.

Wycieka mi płyn chłodniczy z okolic zbiorniczka wyrównawczego , podjąłem się wymiany zbiorniczka oraz króćców dwa dni był spokój, po 2 dniach dostała trochę po garach i zapaliła się kontrolka płynu i przestało działać ogrzewanie, po ostygnięciu silnika dolałem mu 2l płynu i zaczeło działać ogrzewanie. Ogólnie chodzi o to co mogę zrobić aby uszczelnić lub gdzie zajrzeć czy cieknie . Bo jak autko stoi na suchym to nie widać zbytnio wycieków. OCZYWIŚCIE sprawdziłem też olej i jest dobrze ładny czarny i nie przybywa go. Proszę o pomoc bo naprawdę chce pokochać swoją Bunie a ona chyba nie chce.

Pozdrawiam Łukasz. :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie i jaki kupiłeś zbiornik? Ori mają wadę i pękają.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Na postoju czasem nie zobaczysz skąd kapie. Na odpalonym po dodaniu gazu być może się ujawni...

Piszesz, że z okolic zbiorniczka-może chłodnica, może korek spustowy.

Ja miałem małą dziurkę w wężu, na postoju nic nie było widać - dopiero po wkręcaniu na obroty.

P.S. to, że olej czarny i go nie przybywa to jeszcze nic nie mówi.

Ja nie miałem majonezu i ogrzewanie jako tako było. Węże miałem twarde jak skała po zagrzaniu i nie można było porządnie odpowietrzyć -> UPG.

Opublikowano
Kolego, miałem ten sam problem i tak jak Ty wymieniłem zbiorniczek i potem okazało się że winny był o-ring na przewodzie do zbiornika
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.