Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mysle nad wymiana oleju z Castrola Magnatec 10w40 (najgorszy olej na swiecie) na Castrol Edge 0w40 Oczywiście po płukance

Silnik to 2.2 170 koni przebieg 200 tysięcy Benzyna. Pytanie czy mogę to zrobić ?

Opublikowano (edytowane)

Z castrola na castrol :cool2: Tylko VALVOLINE, LIQUI MOLY, MILLERS.

Ps. Po co Ci taka rzadzizna ??

Edytowane przez yoshimura01
Opublikowano
Gdyż po zalaniu tego shitu Magnatec silnik pracuje głośniej a silnik nie bierze ani grama oleju a czy Castrol edge jest zły ? wyczytałem tez ze do tego silnika zalecane są 0w40 0w30 lub 5w30
Opublikowano
głośniej na gęstszym?? dziwne, ale OK. W sumie też jak przy pierwszej wymianie zalałem castrola to odnotowałem GŁOŚNĄ pracę silnika. Edge jest popularny i uniwersalny... odpowiedź nasuwa się sama. Dlaczego akurat TEN producent?? Skoro się na nim zawiodłeś, to może warto zmienić "markę" oleju.
Opublikowano
Hum sądziłem ze BMW zaleca Castrola a jesli nie Castrol to jaki radzisz olej nie musi być 0w40. wczesniej byl 10w40 Shell zalałem Castrol Magnatec ( z opiłkami magnezu...) i jest szajs Kolega posiada 2.0i zalał Magnateca odnotował głośniejsza prace jak ja oraz kolega w golfie 3.. Nie polecam tego szajsu.
Opublikowano
Tak jak napisałem wcześniej to polecam producentów: VALVOLINE, LIQUI MOLY oraz MILLERS. Myślę, ze mógłbyś pozostać przy 10W40 bo ta klasa lepkości w wolnossaku dobrze sobie radzi i uszczelnia silnik, z tym że od w/w producenta oleju. Przejście na rzadszy wiąże się z możliwością "gubienia" oleju. Moim zdaniem 0W... to już hardcore i nie ma sensu takiej wody lać do aut, które już pewien przebieg mają za sobą.
Opublikowano
lalem rozne oleje magnateca rowniez edge'a mobila oraz motula nie widzialem zadnej zmiany w pracy silnika ani pobierania oleju oprocz ceny wiec moze kupiliscie od tego samego niesprawdzonego dostawcy. Duzo dobrych opini slyszalem o valvoline i teraz taki sprobuje z ciekawosci
Opublikowano
Ja tez leje Mobila X1 3000 5W40... Jest 1000 razy lepszy od Castrola z ktorego sie pozbylem. (castrol najbardziej przereklamowany olej na swiecie :D i dlatego ma takie ceny). Jezdze juz 3 lata na tym oleju i Polecam... i bezporowania cena :lol:
BUNIA :)