Skocz do zawartości

528iA Touring Czy jest różnica w tylnej szybie '97 a '98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wymiany tylną szybę klapy w toruing (zgniła ramka szyby standard), znalazłem na allegro ową szybę, ale......

Koleś pisze , że pasuje do auta po roczniku '98, ja mam '97 .

Zawsze myślałem, że to to samo....

Czy szyba będzie pasowała?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Mechanizm mozna wymienic ... , ale gość twierdzi, że nie będzie pasowała.

I mam dylemat

Opublikowano
Jak tylko elektryki to jeszcze nie problem, kabelki można przeciągnąć od starej klapy przecież
Opublikowano
We wrzesniu 98 weszly silniki z oznaczeniem TU, czyli r6 z podwojnym vanosem i v8 z vanosem. Zmienil sie tempomat (wczesniej wlacznik na listwie ozdobnej) i duzo innych rzeczy. Generalnie najlepsze rozwiazanie, to dopasowywac po nr czesci. Ktos sprzedaje szybe, poprosic o vin, sprawdzic jaki nr czesci miala szyba, porownac z nr czesci naszej szyby. Jesli sie nie zgadzaja to odpuscic. Co do przelozenia mechanizmu wycieraczki, to wcale to nie bylo takie proste, bo tez o tym myslalem. Jest on polaczony z zamkiem szyby i wystarczy ze jakis detal nie bedzie pasowal i juz jest problem. Ja tam jestem zdania, ze lepiej nie szukac problemow i kupic plug and play. Ewentualnie jak stara ramka szyby jeszcze calkiem nie przerdzewiala, to ja ratowac.
Opublikowano

No własnie chodzi o te ramkę, jest po prostu zgnita na wylot, za chwile woda po leci do srodka lub juz leci.

Dzieki za pomoc, poszukam innej.

Pozdrawiam forumowiczów

Opublikowano
Tylko ciezko znalezc zdrowa ramke w tych szybach, a jak sa to w kosmicznych cenach