Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy ładowanie indukcyjne kluczyka odbywa się przy wyłączonym silniku, kiedy stacyjka jest w położeniu 0 (jeśli tak, to w jakim czasie akumulatorek dobije do pełna na postoju).

BMW E39 530d 2003r.

Pozdrawiam.

Opublikowano
witam, logicznie rzecz biorąc stacyjka w pozycji 0 to po 20 min masz stan uśpienia czyli ładowania nie ma, myślę że ładowanie odbywa się w pozycji 1 lub 2
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Czy w takim razie można kluczyk doładować jakimś urządzeniem w warunkach domowych.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Moim BMW X3 E83, jeździ żona, robi krótkie odcinki, i często otwiera i zamyka. kluczyk raz działa raz nie. też zastanawiam się jak doładować dodatkowo, gdzieś widziałem że jak kluczyk jest w pozycji "0" to również powinien się ładować, dziś sprawdzę.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pozycji 0 nie ładuje się na pewno, ale z tego co mi wiadomo to ładowanie jest dopiero na zapłonie, czyli na 2.
Opublikowano
Dokładnie tak jest.Można doładować dodatkowo ale zupełnie nie wiem po co.Moja x3 robi dziennie 10 km i przez tyle lat nic nie ladowalem a drugi kluczyk po chyba dwóch latach lezakowania działa bez problemu
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco