Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam obecnie felg do swojego BMW i zastanawiam sie miedzy 18" a 19". Do tej pory mialem zalozone 18". Nie mam doswiadczenia z jazda na felgach 19". Jakie macie doswiadczenia z jazda na takich kolach??

Czy odczuje roznice przesiadajac sie z 18 na 19"??

Felgi ktore patrzyle maja rozmiar przod: 9j19 ET14 i tyl: 10j19 ET24. jakie najlepiej opony zalozyc na te felgi w BMW 530d tak zeby z tylu kolo nie wystawalo?? Czy felga 10cali o tym ET nie bedzie wystawac i ocierac o blotnik??

Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano
Na tyle ja mam 275/35/19 i nie wystają, z przodu mam 255/35/19 i jest ok wiadomo po koleinach ciągnie ale ja nie narzekam jeździ mi się dobrze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam takie felgi przód 9J,tył 10j styling 95(słoneczka),opona przód 245/35/19,tył 275/30/19.

Pasuja bardzo dobrze nic nie wystaje,obciera.Co do komfortu to powiem że spodziewałem sie wiekszej utraty,z tym że ja nie jeżdżę po polskich drogach. :D

Opublikowano
Jeżdżę na felgach styling 128 19" 275/30/19 tył i 245/35/19 przód. Wbrew niektórym opiniom jeździ się bardzo dobrze, tak jak kolega wyżej powiedział trochę ściąga na koleinach, ale to mały minus tych kół, no i trzeba uważać na dziury, które w naszych drogach bywają okrutne. Wygląd auta wynagradza :) . Dorzuciłem jeszcze dystanse, wygląda super, nic nie obciera, idealnie wypełnia nadkole. Generalnie polecam
Opublikowano
Ja jeżdżę na 19" styling-166 245/35/19 przód + 275/30/19 tył i jest ok. Jeździłem pierwszy sezon na 18" 245/40/18 p+t i szczerze to praktycznie żadnej różnicy nie zauważyłem w komforcie między 18" a 19", więc nie zastanawiaj się tylko kituj 19" :cool2: bo niby 1cal to nie dużo ale naprawdę robi robotę :D
Opublikowano
Wg mnie to nie wielkość felgi robi różnicę, tylko stan dróg po których jeździsz. Jeśli są dobre to nie ma się co zastanawiać :wink:

http://img396.imageshack.us/img396/9259/19415hz1.gif

http://img201.imageshack.us/img201/9973/dsc00909zuy.jpg

Opublikowano
Jakie ET macie na tylnych kołach?? Chodzi mi o to żeby w razie załadowania samochodu nic nie obcierało, no i żeby felga "nie odstawała" z błotnika.
Opublikowano

U mnie jezdziło sie dość twardo, ale to chyba przez runflaty...

No i kiedyś stało się.. wpadłem w głęboką dziurę i felga pękła.. w 3 miejscach! :cry:

Samochód wygląda kozacko na 19" :8)

Opublikowano

A miałeś oryginalne felgi BMW??

Ja zamierzam kupić nowe felgi styling 128 19", ale nie jest to oryginał BMW, Czy ktoś z Was jeździ na nieoryginalnych??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mialem w e39 podróbki BBS LeMans 18 cali.Przelatalem jeden sezon i były proste,ale unie drogi są o niebo lepsze niż w PL.

Przy 19 calach opona jest bardzo niska,ja bym nie ryzykował,szczególnie w Polsce na tych dziurawych drogach.

Opublikowano
Też w e39 miałem podróbki i po miesiącu jazdy praktycznie wszystkie nadawały się do prostowania bo niedało się normalnie prowdzić auta tak że nie polecam, lepiej poszukać markowych.
Opublikowano
A miałeś oryginalne felgi BMW??

Ja zamierzam kupić nowe felgi styling 128 19", ale nie jest to oryginał BMW, Czy ktoś z Was jeździ na nieoryginalnych??

Włoskie :p

Nie polecam nie oryginalnych felg.. pokrzywią się i popękają. Naprawde szkoda kasy

• 1 rok później...