Skocz do zawartości

bmw e39 zmieniarka nie gra przy niskich temperaturach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym zasięgnąć waszych spostrzeżeń i zapytać sie was czy wam też nie gra zmieniarka przy niższych temperaturach i dopiero jak się rozgrzeje to jest ok. Czyściłem juz oczko lasera i dalej to samo, może w czym innym tkwi problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja się podłączam pod temat.

U mnie jest to samo,jak jest mróz poniżej -3,4 stopni to nie ma mowy o odtwarzaniu.Ktoś mi radził wyjąć zmieniarkę i nasmarować mechanizmy w środku.

Czy to nie temat do działu "Audio, Alarmy, Nawigacja & Elektronika"?

Opublikowano
Postanowiłem tu napisać bo temat tyczy E39 i ich zmieniarek a nie zmieniarek innych modeli które są w dziale o jakim piszesz
Opublikowano
Mam ten sam problem odkąd kupiłem auto. Również czyściłem laser i byłem przekonany, że po prostu ze starości już tak ledwie działa. A może być coś innego?
Opublikowano

Wiesz że już też się nad tym zastanawiałem, wczoraj na Allegro przeglądałem oferty i raczej w najlbliższym czasie zakupie zmieniarke MP3 :D

A transmitem mnie nie zadawala, za słaba jakość dzwięku :(

Opublikowano

Dobrze, że idzie wiosna i problem zniknie.

A tak na marginesie to u mnie to samo .....

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Rozmawiałem swego czasu z człowiekiek który naprawia elektronikę i powiedział że to normalne w zmieniarkach i nie ma się czym przejmować.

Wystarczy wziąść kasetę z płytami do środka, dobrze podgrzać ciepłym powietrzem z nawiewów i zmieniarka zaskoczy, przynajmniej u mnie :wink:

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy wziąść kasetę z płytami do środka, dobrze podgrzać ciepłym powietrzem z nawiewów i zmieniarka zaskoczy

Przecież nie będziemy odkręcali na mrozie zmieniarki,wsadzali jej do środka samochodu,czekali aż wnętrze się nagrzeje i znowu przykręcali jej na miejsce-to jest bez sensu. :mad2:

Opublikowano
Wystarczy wziąść kasetę z płytami do środka, dobrze podgrzać ciepłym powietrzem z nawiewów i zmieniarka zaskoczy

Przecież nie będziemy odkręcali na mrozie zmieniarki,wsadzali jej do środka samochodu,czekali aż wnętrze się nagrzeje i znowu przykręcali jej na miejsce-to jest bez sensu. :mad2:

Czytaj ze zrozumieniem, nie pisałem o całej zmieniarce chodziło mi o sam magazynek z płytami

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Odpowiedź jest w dziale audio i dotyczy zmieniarki w E46, która jest identyczna jak w E39 i dodatkowo identyczna jak w kilku Mercedesach, Audi i innych - trzeba otworzyć, przesmarować mechanizmy, poruszać trochę nimi i będzie działać. Ostatnio to przechodziłem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, nie pisałem o całej zmieniarce chodziło mi o sam magazynek z płytami

trzeba otworzyć, przesmarować mechanizmy, poruszać trochę nimi i będzie działać. Ostatnio to przechodziłem.

Właśnie wydaje mi się,że nie chodzi tutaj o sam magazynek tylko o wewnętrzny mechanizm samej zmieniarki :wink: