Skocz do zawartości

Pecherzyki powietrza w przewodzie paliwowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

podczas pracy silnika, w przewodzie paliwowym znajduja sie pecherzyki powietrza, co moze byc przyczyna, powiedziano mi w warsztacie ze pompka paliwa jest padnieta i dlatego sa pecherzyki i slabo mi pali, aha mam 525 tds 95 kombi, z gory dzieki za pomoc

• Członkowie klubu
Opublikowano

Poszukaj na forum - użyj wyszukiwarki - jest gdzieś post w którym opisany jest Twój problem.

Krzysiek.

P.S. Witamy na forum :cool2:

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
własnie szukałem i nie moge znaleść :cry: dzieki to ja dzis do ciebie dzwoniłem :) rozmawialem z felixem nastraszyl mnie heheh
  • Członkowie klubu
Opublikowano

AAAAAA to Ty :duh: , z tym powietrzem to jest jakis mit chyba, bo każdy kto o to pyta dostaje jedną odpowiedż - załóż sobie zaworek zwrotny - a to nie odpowiedż. Moim zdaniem to trza przekopać cały układ paliwowy (miejsca połączeń na zaciski) i wyszukać takie potencjalnie uszkodzone przez ktore może dostawac się powietrze :idea:

Ponoć uszkodzenie pompy paliwa ma też wpływ na palenie i zapowietrzanie układu. Ile w tym prawdy to nie wiem bo u mnie taki problem nie wystąpił. Ale może sprawdż czy pompa podaje - odłącz przewód przy filtrze paliwa, przekręć stacyjkę i zobacz czy paliwo leci.

Pozdro - Krzysiek.

P.S. A co powiedział Felix że Ciebie wystraszył.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Pompa moze tez ma jakis wplyw ale na 90% masz nieszczelnosc w ukladzie paliwowym.

Nie napisales czy pecherzyki leca ci caly czas czy tylko jak poziom paliwa zejdzie do okreslonej ilosci (okolice 20litrow)

Jezeli caly czas to musisz szukac od zbiornika do silnika natomiast w drugim przypadku w zbiorniku.

Opublikowano
zacznij od zaworka - u mnie tez bylo widac jak paliwo sie cofa. Teraz od roku problem nie wystepuje.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
A wiec Felix powiedział iż jest rozciągnięty łańcuszek rozrządu i słychać jak trochę stuka, tak jak to było u was, no i powiedział że z paleniem to jest pompa wtryskowa :cry: postraszył mnie kosztami i zaczynam żałować że kupiłem tdsa :cry: byłem też w warsztacie sprawdziłem wtryski i świece są ok., wymieniłem też filtr paliwa. A więc Krzysiek sprawdziłem czy pompka podaje tak jak mówiłeś i nic nie leci z przewodu jak przekręcę kluczyk wiec jest chyba padnięta pompka paliwowa, dziś podczas jazdy dwa razy mi zgasł, dodam iż w baku miałem 10 litrów paliwa, jutro zamierzam się do niej dobrać i sprawdzić czy działa, trochę już mi ten tds zaczyna bokiem wychodzić :P na dodatek nie ma żadnego warsztatu w moim mieście który by się chociaż trochę znał na tych tdsach, tylko wszystko po kolei by wymieniali :duh: , zaworek zwrotny już dziś zamontowałem ale powietrze dalej nawala przewodem paliwowym, tylko paliwo się nie cofa, w warsztacie powiedzieli mi ze pompka paliwowa jest walnięta dlatego ciężko pali ale nie wiem czy to prawda co o tym sądzicie ?? może macie jakieś sugestie ????
Opublikowano
Przy pełnym baku też są bąbelki, jeśli nie to na forum był opisywany problem gaśnięcia przy sporej jeszcze ilości paliwa. Chodzi o to że jakieś rurki przy pompie się luzują i jak poziom paliwa spada to wtedy pompka zasysa tamtędy powietrze, może to to.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
w warsztacie powiedzieli mi ze pompka paliwowa jest walnięta dlatego ciężko pali ale nie wiem czy to prawda co o tym sądzicie ?? może macie jakieś sugestie ????

Tak może być, sprawdz bezpieczniki czy nie masz któregoś spalonego - nie pamiętam który to - jak bezpieczniki sa ok. to trzeba dobrać się do pompy i wymienić. To słabe palenie, powietrze i gaśnięcie może od tego być i oby było.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Pecherzyki powietrza to nie jest ani wina pompy ani zaworek tego nie zalatwi jest to nieszczelnosc ukladu.

Najpierw pozbadz sie powietrza a pozniej bierz sie za reszte. Autko nie bedzie ani dobrze palic ani dobrze jechac jak bedzie mialo powietrze.