Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie też troche postow przecczytalem i wszyscy pisza ze tylko prawe sie pochyla ale u mnie rowniez lewe sie pochylalo i przestalo :/
  • Odpowiedzi 908
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeśli masz fotele z pamięcią ustawień,to mogło być tak:przestawiłeś lewe lusterko,później po włączeniu silnika powróciło do zapamiętanego położenia.

Tylko prawe pochyla się przy włączeniu wstecznego,tak jak pisali już wcześniej koledzy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukałem na niemieckich forach i niestety nic nie ma.

Ale znalazłem coś innego :)

KERB_POSITION

wert_01

80° wert_01(ab Werk) ustawienie kąta pochyłu

75° wert_02

70° wert_03

65° wert_04

60° wert_05

55° wert_06

50° wert_07

45° wert_08

40° wert_09

35° wert_10

30° wert_11

25° wert_12

20° wert_13

15° wert_14

Mam kgm.C05 gotowca wiedz po urlopie będę działać

Reszta info (których nie ma dużo) jest na tej str.

http://www.motor-talk.de/forum/winkel-der-bordsteinautomatik-verstellbar-t4864767.html

http://www.motor-talk.de/forum/bordsteinautomatik-nachruesten-t1589435.html?page=2

Coś tam piszą o zmodyfikowanym Pliku KBM, jeszcze za bardzo nie wiem o co chodzi ale pewnie trzeba zmienić w ncs Dumy Nettodaten

Jak będę mieć lapka to będę dalej kombinował.

Wieczorem wsadzę ten zmodyfikowany plik do chomika to może ktoś mnie uprzedźi :)

Już mam na chomiku, jeśli ktoś może nich sprawdzi co jest zmienione bo ciekawość mnie zżera

http://chomikuj.pl/speed1211/KBM/klick-20141125,5393558140.bin

A tu jeszcze z naszego forum do modułu w drzwiach.

viewtopic.php?f=73&t=182443

Znalazłem instrukcje u japoncow i w tym wypadku wystarczy zmienić ustawienie w ncs Dumy

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poprzedni właściciel zakodował w samochodzie światła do jazdy dziennej w ten sposób że świeciły H7-mki na pozycji 0 i na AUTO w ten sposób że czujnik dyktował czy będą świecić H7 czy Xeony. Niestety nie świecił mi prawy ring więc wykonałem funkcję "odblokowania zwarcia" i wszystko zaczęło świecić jednak znikły ustawienia świateł dziennych - dziwne ale może tak to jest. Więc koduje ponownie:

DRL_V_GEDIMMT

wert_02

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01

i na pozycji 0 pięknie świecą H7 ale na AUTO zawsze Xeony niezależnie od warunków zewnętrznych. Jak to poprawnie zakodować? Dodam że mam autko z 2004r.

Opublikowano
Odznacz w idrive używanie świateł mijania w ciągu dnia i bedzie ok

Wydaje mi się że mam odznaczone. Powyżej tej opcji mam jeszcze opcję kierunkowskazy autostradowe ale to coś innego.

A co jeśli tam nie mam zaznaczone "światła do jazdy dziennej"?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To pogratulować udanego kodowania :wink:

Nie piszesz czy diesel czy benzyna bo jak diesel to musisz jeszcze Nettodaten zmienić.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie cytuj całej wypowiedzi odpowiadając bezpośrednio po nią.

To obrotomierz masz na razie dla benzyniaka tz. że na pełnych obrotach i tak będziesz na zielonym.

Mi jakoś tych ustawień nie chce przyjąć ale nie próbowałam przez ncs dummy a ty czym kodowalem?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie NCS ogarnoł wszystko w tej sprawie :D
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

carly for bmw np.

i ja obczajam powoli Deep OBD for BMW bo może coś z tego będzie. Program ma potencjał.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
carly for bmw np.

Deep OBD for BMW

To żart podejście do takich spraw, jeśli korzystać z takich programów )))))))

Opublikowano
żart nie żart..... ważne że działa. Przynajmniej w podróży mam zawsze coś do diagnozowania pod ręką :)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Odznacz w idrive używanie świateł mijania w ciągu dnia i bedzie ok

Wydaje mi się że mam odznaczone. Powyżej tej opcji mam jeszcze opcję kierunkowskazy autostradowe ale to coś innego.

A co jeśli tam nie mam zaznaczone "światła do jazdy dziennej"?

Więc w iDrive światła dzienne wyłączone. Zauważyłem że jak dam na AUTO to jak zaświeci się xeon na pozycji AUTO świeci zielona kropka. Jednak w czasie jazdy potrafi się przełączyć na dzienne ale zielona kropka znika. Wcześniej przed opisanymi czynnościami świeciła zawsze. Coś źle zakodowałem? Dlaczego wcześniej w pozycji AUTO zielona dioda świeciła cały czas?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zielona kropka oznacza swiatla mijania, jak zacznie mogąc to możesz się martwić :wink:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta dioda zielona powinna się świecic tylko wtedy jak świecą światła mijania.

Chyba jasne?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"