Skocz do zawartości

BMW e38 730i lpg VIN: WBAGF11080DF37483

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Moderatorzy

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAGF11080DF37483

Kod typu GF11

Typ 730I (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M60/1

Pojemność skokowa 3.00

Moc 160

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STOFF FLOCKVELOURS/ANTHRAZIT (B6AT)

Data prod. 1995-02-01

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S296A LM RAEDER/CLASSIC Obr. BMW, st. le. Classic

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

Opublikowano
Ten to już przegiął pałę z tym rocznikiem. Rekord na forum :mad2: Ale czekam na więcej myśle, że jest do pobicia.
Opublikowano
Ten to już przegiął pałę z tym rocznikiem. Rekord na forum :mad2: Ale czekam na więcej myśle, że jest do pobicia.
Zapewne chciał zwrócić uwagę na lifta który zrobił :D
Opublikowano
  • Moderatorzy

Fabrycznie wersja biedna. A tu ktoś dołożył:

skorę

ksenony

nawigację

TV

Ciekawe dlaczego nie podkreślił, że jest o silnik V8.

Może na gazie nie za bardzo chodzi, zagazować V8 to nie takie hop.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

nie chwali się bo się nie zna.

kolejny kartofel do sprzedania dla handlarzyny:

https://www.google.pl/search?q=535%20119%20312&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

więc raczej od sprzedającego nic sie nie dowiesz.

może na forum gdzieś jest sprzedający z tej wiochy.

w końcu trochę serca albo potu albo $ włożył :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Interesuje mnie te auto ze względu na niedaleki dojazd (120 km w korku), manualną skrzynię oraz silnik m60 3.0 którego poszukuję.

Martwi mnie zamiana lamp i błotników. na te poliftowe.

Również dowiedziałem się, że pasy bezpieczeństwa były wymieniane na te z roku 1998,

Ciekawe w jakim celu.

Co o tym sądzicie ? Bo jak sprzedający mi o tym powiedział to trochę mnie zatkało.

Kto wymienia pasy w aucie ? :)

Jeżeli chodzi o wiek auta 1995r. Dla mnie ok auto pełnoletnie do przełknięcia(aby stan techniczny podzespołów i karoseria była w miare rozsądnie zadbana).A Chociaż nie pogardził bym e38 z roku 97.

Ogólnie szukam e38 z przed liftu z enginem bez vanosów.

Opublikowano
Nie wiem moze sie myle albo ja jakos inaczej patrze na te kwestie.. Dlaczego kupujesz taka bryke wielgasna na polskie drogi i miasta za tak mala kase? W dodatku silnik za slaby na tak duzy samochod, gaz(niby taniej z lpg ale nadal duze koszta paliwa + exploatacja(bez vanosa bo dodatkowe przeciez koszta na ktore mnie nie stac...) ), a nie stac Cie by wydac na niego na dobry egzemplarz min 20 tys. Jezeli masz tak malo kasy a nie kupisz nic drozszego to kup mniejszy mlodszy bo z takim podejsciem jak widze ludzi tutaj ktorzy poluja na e38 w granicach max 15 to nie dziwota ze pozniej szroty sa zawieszenie skrzypi przy 5 kmh/h bo skapia kazdej zlotowki na eksploatacje i zarzynaja podzespoly "az wyziona ducha". Chyba kalkulacja prosta duza limuzyna musi kosztowac a tu kupujacy szczedza kazda zlotowke przy zakupie szukajac nawet takich opukanych przerobionych przed->polift lub innych cudakow/skladakow na allegro. Wg mnie tak duze samochody nie sa stworzone dla zwyklego czlowieka a dla prezesow gdzie sa wozeni i nie szczedza pieniedzy na utrzymywanie ich w dobrym stanie + na dlugie trasy nie krotkie odcinki po miescie. Lepsze dla Ciebie e39 z 3.0 z DE, lpg doloz sam ale to koszt przekraczajacy 2krotnie mozliwosci e38 ktora sie podalo.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Vampire ma dużo racji.

Dla mnie e38 to kultowa już limuzyna. Bardziej podoba mi się niż następca e65. Lift jest dla mnie bez sensu, wolałbym 95 rok w oryginale niż kundelka wyglądającego 5 lat młodziej z gazem żeby było taniej. Jeżeli miałbym kupować e38 to jedynie od jakiegoś pasjonata modelu ze względu właśnie na koszty związane z utrzymaniem. To że samochód jest już tani w zakupie to pikuś przy cenach części. Trzeba naprawdę chcieć i mieć środki na utrzymaniem takiego samochodu a uwierz mi że w aucie które ma tyle lat i nieznanego przebiegu zawsze będzie co robić. A naprawdę zadbane egzemplarze chodzą w dużo wyższych cenach.

Opublikowano

Jesli chodzi o e38 to ja wybralbym tylko polift i tylko z rocznikow 2000-2001 z wiekszym wyswietlaczem bo ten maly wyglada okropnie w takim samochodzie. Ale osobiscie takiej bryki w zyciu nie kupilbym bo i za duza to kobyla na nasz kraj, a eksploatacja potrafi zabic niejeden portfel.

Tak na boku to powinien byc jakis watek przyklejony na glownej dla przyszlych posiadaczy samochodow gdzie bylyby wypisane jakies przestrogi typu: jesli masz 10 kola i chcesz kupic e38/39/46 w dodatku diesel/duza benzyna wraz z kupuje i jezdze az umrze to daruj se taki samochod i nie rejestruj sie na forum nawet by biadolic ze " moj samochod to skarbonka :cry2:, ze rdza zachodzi ze noga wpadla mi w podloge lub pol samochodu mi odpadlo przy 50/h ":D, lub podobne widelki cenowe i przypasowane samochody do nich, moze ktos wezmie to do serca bo tylko marka i modele na tym traca wraz z tworzacymi sie potem mitami...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedział co wiedział, koleś który miał 20k na auto + kredyt na gaz :duh: I z wszystkich 8 aut które tu wrzuciłeś w swoim pierwszym poście jedno nadawało się do sprawdzenia...

Widze, że do tej pory nic nie kupiłeś to może się nie wypowiadaj bo pier do lisz głupoty a możesz je wypisywać na forum Hondy, bo jeszcze chyba masz Honde Accord 2007 2.0 Executive.

Wracając do tematu:

a) co kogo obchodzi Twoje zdanie o 730?, które ma naprawdę dobry moment obrotowy i sporo koni a przy tym jest w miare powtarzam w miare oszczędny, pewnie wyrobiłeś sobie zdanie, o 730 nigdy w niej niesiedząc,

b) całe szczęście, że nie ma tego wątka, o którym piszesz bo musiałbyś się wpisać pierwszy,

c) jeśli nie kupiłbyś takiej kobyły to się nie wypowiadaj, bo nie masz bladego pojęcia o takim aucie, może kolega woli wozić się jak prymas, a ty jak właściciel warzywniaka,

d) przed ocenianiem kogoś może byś się przywitał, 30 postów i pobyt na forum od czerwca nieupoważnia Cię do oceniania kto może być na forum a kto nie i kto może pisać a kto nie. Buraku, bo za to co napisałeś: "to daruj se taki samochod i nie rejestruj sie na forum nawet by biadolic ze " moj samochod to skarbonka" należy Ci prewencyjny strzał w papę, mieszkasz u kogoś w portfelu, żeby sądzić kogo i na co stać?

e) oceniasz kolege jwayler że go nie stać, ja na jego miejscu już dawno bym Cię zjechał z gnojem :duh: Ty ośle chciałeś brać kredyt na podzespoły więc wydajesz się być większym cyganem :cool2: jesteś żałosny chłopcze i wróć do smoczka

Dziwie się, że jeszcze admin nie zwrócił Ci uwagi (może jakieś upomnienie),za to jak się wypowiadasz o innych użytkownikach obrażając ich. Zarzucisz mi to samo? ŚWIETNIE! Tylko ja stanąłem w obronie czyjejś decyzji, a Ty mieszasz go z gów nem bo twierdzisz, że go nie stać...

To ja w odpowiedzi o Twoje wołanie o przyklejenie tematu, poproszę aby każdy nowy użytkownik rozwiązywał test na IQ przed możliwością założenia konta, bo to co tu się wyprawia to jakaś masarka. Proponuje razem z norbim założyć: "Bandę Rudego". Jak dobrze poszperasz na forum to dowiesz się co to za gość.