Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do zakupu kolejnej bawarki. Jaki wybrać silnik? :)

Is-a, 2.0, 2,5 czy może 2.8? Oczywiście będzie to cupeta. Najbardziej chodzi mi o spalanie.

Boje się że kupię np. is-a a spalanie będzie takie samo jak w 2.0 więc wiadomo że lepiej 2.0 bo większa moc. :D

Może ktoś wie ile pali 2.5 i 2.8 w gazie. :)

Z góry dziena za pomoc. :D

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Hmm jako posiadacz isa ,powiem że pali mi średnio 11-12 gazu,ale jeżdżę często na krótkich dystansach ,3-5-10km,przełączą się po ok 500m (biedne wtryskiwacze :D ) w trasie 9-10 nie oszczędzając ,ale gdybym miał wybór wolałbym 2.0 ,po pierwsze oczywiście 6cyl ;) ,spalanie może litr większe ,ale jeździłem takim i jest jednak żwawszy zwłaszcza z dołu ,nie wiele ale zawsze :) ,a jak chcesz mocy 2.5-2.8 myślę że więcej jak 14 lpg nie wessie normalnie jeżdżąc

Powiem coś nie coś też o innym przypadku ,kumpel ma mercedesa s klase 4.2 286km w gazie ,i w trasie schodzi do 12 ,ale naprawdę zapi......ąc ,w mieście 15-17

Opublikowano

Do 1.9 nie jestem jakoś przekonany.

Ja chyba będę szukał 2.0 bo boję się tego spalania w 2.5 lub 2.8. :)

W sumie to wolał bym is-a bo już miałem jednego i byłem bardzo zadowolony z tego silnika ale to 6 cylindrów zawsze ładniej brzmi. :lol:

Mam nadzieje że wypowie się jakiś jeszcze właściciel bawarki z silnikiem 2.5 lub większym. :)

A co do meśka niceman to ładne ma spalanie. :)

Opublikowano

Szczerze, to pomiędzy 2.0, 2.5 a 2.8 to za dużej różnicy nie odczujesz w spalaniu.

Ja posiadam np. 2.0 tylko w benzynie - jeżdzę bardzo dynamicznie i lubię często depnąć i spalanie dochodzi mi w mieście do 17-18 l.

Z kolei kolega ma 2.8 i jeździ tak samo, jak ja a w spalaniu nie ma prawie w ogóle różnicy, mu też spala około 18 l.

A uwierz mi, że jeśli chodzi o moc, to 2.0 a 2.8 jest wielka różnica.

Więc jeśli masz trochę więcej kasy, to kupuj z silnikiem 2.8, bo jak wiadomo z tym silnikiem autko juz troche więcej będzie kosztować.

A frajda z jazdy o wiele, wiele lepsza...

Opublikowano
,kumpel ma mercedesa s klase 4.2 286km w gazie ,i w trasie schodzi do 12 ,ale naprawdę zapi......ąc ,w mieście 15-17

tyle to pali benzyny 728, a gdzie dopiero 4.2

cos kolega ci sciemnia

Opublikowano
2.8 spali tyle co i 2.0 a jest nowszą i lżejszą konstrukcją. znowu 2.0 minimalnie wiecej niz IS tak więc polecił bym ci m52b28
http://img689.imageshack.us/img689/6493/bmwlogoa.jpg BMW _ E36
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego jeśli piszesz ze 169 km robisz na 19 litrach gazu to spalanie masz 11,2 litra :)

PZDR>

Opublikowano
mialem isa, 2.0 a teraz mam 2.8. kazdy bez gazu. spalanie isa i 2.0 prawie takie same przy spokojnej jezdzie 8.5l w trasie rekord to ok 6.5l. 2.8 pali mi teraz ok 10, ale stosunkowo malo jezdze po miescie. ogolnie jestem zadowolony ze spalania 2.8 i podejrzewam, ze jak zrobi sie cieplej to bez problemu zejde ponizej 10. jesli juz 6 garow to bierz tylko M52
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano

Bardzo pozytywnie mnie nakręcacie na 2.8. :) Szczerze mówiąc to już mnie przekonaliście. ;D

Bardzo dużo myślałem o 2.8 bo wiem że to są dobre silniki tylko bałem się spalania. :)

Mam jeszcze jeden problem. A mianowicie to mam do kupna felgi 18" w dobrych pieniądzach do beci i się zastanawiam czy wziąć.

Nie wiem czy do e36 osiemnastki nie będą za duże. Kolega jeździ na nich e36 z silnikiem 2.0.

Ale mi nie chodzi do jakiego silnika jakie felgi tylko czy nie wystarczą siedemnastki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

da sie jeździć, ale na naszych dziurawych drogach może to być droga impreza. Opony są dość drogie, i o ile nie przerażają Cię koszty opon i prostowania felg to zakładaj. Oby nie były to hińskiebadziewie.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ekonomiczny, 3literki w dieselu, juz druga bemke mam i w trasie az milo patrzec ile pali na taki silnik :d :cool2:

Szukając takiego silnika w e36 można się nieźle rozczarować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oj Zielo, sam wiesz jakie przeszczepy da się spotkać na naszych drogach :D

330d jest ekonomiczny, do pierwszej grubszej awari, a znalezienie w dobrym stanie 330d (oryginalnie od modelu e46) graniczy z cudem.

jak ktoś wspomniał powyżej, to 328i i do tego dobra sekwencja i da się jeździć w marę rozsądnie.

PZDR>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.