Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy!

Mam problem,a mianowicie bmw e60 po nagrzaniu silnika w chwili naciśnięciu pedału gazu od 2700 do 3000 obrotów wyje,zarówno na postoju jak w czasie jazdy,wyje tylko w tym zakresie obrotów,gdy silnik zimny zero objawów wycia.Mechanik stwierdził że może to być źle zregenerowana turbina(wirnik dostaje wibracje)ale dlaczego wyje na rozgrzanym silniku??mial ktoś podobne objawy??

Opublikowano
Bmw sprawdzone a kompie,pokazuje błąd czujnika ciśnienia,możliwe aby to były objawy wycia na obrotach od 2700 do 3000 tys.???
Opublikowano
Kolega miał podobny przypadek i w podobnym zakresie obrotów coś wyło. Winowajcą okazało się koło pasowe, po wymianie objawy ustąpiły.

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wyć mogą rózne elementy silnika. Od turbospręzarki, przez pękniety kolektor wydechowy, po koło pasowe jak napisał Markus... Rzetelna diagnoza podstawą naprawy :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
w dniu wczorajszym turbosprężarka została wyciągnięta przez mechanika i stwierdził że wirnik ma luz względny,koło pasowe wymieniłem w ubiegłym roku na zamiennik i własnie po wymianie zaczęło e60 wyć, kolektor wydechowy wymieniłem po zakupie bmw,zrobiłem na nim około 40tys.km
Opublikowano
Zamiennik ?

Nie trza było oryginału kupić ?

SOPELEK7 ma rację, zamienniki w tym nawet corteco podobno się nie sprawdzają.

Opublikowano
U mnie dokładnie w takim zakresie obrotów wył i było jeszcze czuć spaliny w kabinie i jak to bywa w E60 miałem peknięty kolektor wydechowy po zdjeciu było to widoczne gołym okiem, a wcześniej ktoś już grzebał bo był spawany. wymieniłem go na żeliwny z e39 3.0d i teraz pracuje cichutko, a i pękać już nie powinien :)