Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem , mam pytanko - zmieniam opony i zastanawiam się nad ich wyborem oraz ścieralnością.

Czy wybór np Michelin Pilot Sport 3 na rozgrzane drogi Hiszpanii spowoduje , że jej żywot będzie krótki ?

Wiem , że PS3 jest oponą o różnej twardości , na zewnątrz twarda , natomiast w środku miększa.

Proszę o Wasze oponie , jeśli nie PS3 to jakie fajne oponki mogę założyć.

Aaa mam felgi R16 i nie chcę ich zmieniać.

Opublikowano

Mialem kilka samochodów i jakos nie zwracalem na to uwagi, ale raczej nie zauważyłem zeby jedne sie scieraly wiecej a inne mniej, to tez zalezy od stylu jazdy. A mieszkam we Włoszech i tam tez jest gorąco na maxa. Zależy czy używasz samochodu na autostradach czy tylko w mieście. Ja jeżdżę mieszanie i jest spoko:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Witam, ze szczerego serca odradzam opony firmy Nexen, badziew jakich mało , miałem je w E60 , 19 cali. Po 4 miesiącach powychodzily bable po bokacha. Polecam Bridgestone Potenza fajna oponka ale dość twarda. W E46 mam Falkeny , wbrew podzielonych opinii jestem bardzo zadowolony . Pozdrawiam
Opublikowano

Jeździłem wcześniej na oponach poprzedniego właściciela - bridgestone turanza - zmieniłem na Michelin Pilot Sport 3 - ogromna różnica na plus .

Pokonywanie zakrętów - bajka, naprawdę można szybciej i bezpieczniej jeździć , a samochód się naprawdę trzyma się drogi . Do tego są dużo cichsze .

Mam tylko nadzieje, że rozgrzany asfalt nie będzie szybko ścierał opon.

Pozdrawiam