Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Był już poruszany temat wymiany radia w BMW E39 z pozostawieniem wszelkich funkcji takich jak Webasto i z tego co przeczytałem to nie ma takiej opcji. Natomiast interesuje mnie pomysł idący w drugą stronę, czyli przerobienie radia tego typu:

http://obrazki.elektroda.net/65_1236801803.jpg

(Tylko moje jest bez komputera BC)

Tylko dodając jedynie wyjście AUX (jack), w zamian można wymontować kasetę. Czy zna ktoś jakiś sposób albo instrukcję?

Opublikowano

:) widziałem fajne na e-bay :8) :8) http://www.ebay.de/itm/BMW-E39-E59-5er-7-M5-X5-Auto-Radio-600MHz-Navigation-GPS-DVD-TMC-USB-SD-TV-iPOD-/251209995075?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item3a7d485343 oczywiście współpracuję z multifunkcją naszych bawarek :) tylko troszę drogie ;/ ;D

ale ful wypas

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano
Bez przesady, gdybym rzucał złotówką na lewo i prawo to już dawno zapłaciłbym komuś za rozwiązanie problemu. Natomiast chodziło mi o coś w stylu które kabelki należy przepiąć, żeby mieć kanał lewy i prawy, który doprowadzany jest na przykład z kasety.
Opublikowano
aa he :) ale takie radyjko to fajne może z czasem z tanieje do naszych bawarek : ) jak ulał by pasowało

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

• Moderatorzy
Opublikowano

Próbowałem do mojego kaseciaka podpiąć aux, niestety, tylko do Alpine CD53 produkowanego od 2003r mozna podpiąć, tak żeby rozpoznawał, że ma sygnał.

W zwykłym kaseciaku tylko emulator pod wejście zmieniarki lub kaseta z kablem. Można coś próbować lutować, ale dużo z tym zabawy a efekt i tak mizerny.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Rozwiązanie problemu jest pod warunkiem, że nie przeszkadza komuś brak możliwości zmiany utworu z poziomu radia / kierownicy.