Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do wymiany lamp i znalazłem dwa rodzaje które wpadły mi w oko:

https://allegro.pl/oferta/lampy-przod-bmw-e90-e91-chrom-led-ringi-ccfl-angel-8784092734?fromVariant=8784071925

https://allegro.pl/oferta/lampy-przod-bmw-e90-e91-led-angel-eyes-ringi-3d-8685055469

Czy jest ktoś w stanie coś powiedzieć na temat tych lamp? Czy warto, a jeśli nie to jakie inne polecacie.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Piszę o ringach włożonych fabrycznie przez DEPO/FK, gdzie ring jest ze światłowodu podświetlanego jakimś goownolitem, które mi się spaliło po kilku dniach

To w ostatecznym rachunku jak to u Ciebie wyszło? Co się z nimi działo? Warto/ nie warto? Polecasz?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Wysłałem lampy do firmy, która je rozkleiła i zamontowała nowe ringi, wyszło OK
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

u mnie lampy w e90 zaczęły puszczać wilgoć, więc skoro wymieniać, to na coś z ringami (mam preCLI H7 zwykłe, bez ringów, bez soczewki).

W sumie mam tylko jedno pytanie, bo nikt zdawał się nie poruszać tego: promieni rongów. W Depo zdaje się, że oba ringi są tej samej średnicy, a w oryginale ten wokół świateł długich jest większy.

Ktoś może potwierdzić, lub ew. jeśli posiada się wypowiedzieć, jak to wygląda?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopuje temat żeby nie zakładać kolejnego.

Jako że moje oryginalne lampy Valeo (wersja najzwyklejsza, brak ringów, brak soczewki, po prostu dwa odbłyśniki) były w bardzo słabym stanie, wymieniłem je na DEPO LPBM89, takie same jak u kolegi rozpoczynającego temat. Problem polega na tym, że po założeniu tych lamp funkcje świecenia są inne. Mianowicie postojówkami nie są ringi tylko światła długie o zmniejszonej intensywności świecenia :? Dziwnie to wygląda bo nie po to kupiłem lampy z ringami żeby nie móc ich używać jako postojówek.

Oryginalne światła Valeo:

Postojówka: osobna żaróweczka wystająca z odbłyśnika świateł długich, Mijania: H7 pierwszy odbłyśnik, Długie: H7 drugi odbłyśnik.

Lampy DEPO LPBM98:

Postojówka: H7 świateł długich na odbłyśniku świecąca na jakieś 30%, Mijania: H7 w soczewce, Długie H7 na odbłyśniku. Ringi NIE świecą się na postojówkach! Zapalają się dopiero jak włączę światła mijania, jak włączę długie to również świecą.

Z instalacją nic nie ruszałem, podłączyłem lampy od razu po wyjęciu ich z pudełka.

Moje pytanie: Co zrobić żeby ringi były postojówkami i świeciły zawsze, niezależnie czy mamy włączone tylko postojówki czy światła mijania i długie?

• Moderatorzy
Opublikowano
To są te lampy w których są takie małe żaróweczki w ringach?

spacer.png

Opublikowano
To są te lampy w których są takie małe żaróweczki w ringach?

Tak. Dokładnie te które opisuje twórca tematu w pierwszym poście, Depo LPBM89,SWB12DB.

Dziwne że u niego mogą świecić same ringi (domyślam się że jako postojówki), a u mnie ringi świecą TYLKO jak mamy włączone światła mijania lub drogowe, postojówkami są długie na 30%.

Zakładam że twórca tematu w żaden sposób nie przerobił instalacji w samych lampach bo by pewnie o tym wspomniał, oraz zakładam że mamy takie same lampy (model i opis produktu jest taki sam), zatem u mnie musi być jakaś różnica w instalacji w samochodzie lub ewentualnie jakoś jest to zaprogramowane. Dziwne tylko że oryginalne lampy świeciły mi "normalnie" to znaczy postojówka to osobna mała żaróweczka a nie H7 z długich na 30%. Logicznie założyłem że żaróweczki w ringach będą zasilane tak samo jak ta mała żaróweczka w oryginalnych lampach a tu takie zaskoczenie.

Nawet na zdjęciach producenta lampy świecą tak jak u założyciela tematu (można włączyć same ringi):

cc7f5be6871ed.png