Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy wyswietlacz trzyma sie tylko na tych 2 kolkach w podszybiu ?

Do czego sa elementy 7 i 8 na tym rysunku ?

http://parts.bmwofsouthatlanta.com/showAssembly.aspx?ukey_assembly=254440

rzutnik jest zawieszony w trzech miejscach dwie śruby z przodu i jedna z tyłu ta o którą pytasz te elementy 7i 8 to są częsci do regulacji wyświetlania na szybie .

Masz jeszcze linke przy rzutniku która teź jest do regulacji ,nie pamiętam która jest od czego jedna od poziomu a druga od pionu.

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dwie przy podszybiu służą do regulacji lewo-prawo, a boczna do wysokości.

Aby to jakoś sensownie ustawić trzeba go włączyć i obserwować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
530xi 2005 vin:ac76230

Podałeś chyba zły vin nie moge tego rozkodować ,ale masz kierownice multifunkcyjną ? jak tak to CAN(skręcone ze sobą kable w warkoczyk - źeby wyeliminować zakłucenia) moźesz wpiąć pod kierownicą jeszcze bliźej nić do navi ciągnąc

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Elektryke mam juz ogarnieta

Nie mam tez elementu nr 2 z rysunku (62306933193), to wlasnie ta 3 sruba z regulacja wysokosci

Jest szansa poskladac to bez tego elementu - w serwisie cena 1600zł !!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Elektryke mam juz ogarnieta

Nie mam tez elementu nr 2 z rysunku (62306933193), to wlasnie ta 3 sruba z regulacja wysokosci

Jest szansa poskladac to bez tego elementu - w serwisie cena 1600zł !!!!

mocowanie 1600??? źart :D chyba cały rzutnik tyle?

lepiej źebyś te elementy miał od razu bo puźniej cieszko będzie to załoźyć bez zciągania deski

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Monachium w serwisie te pieć częsci do regulacji kosztuje w sumie 24€
Opublikowano

wlasnie dorabiam to z plaskownika aluminiowego

Tutaj cena dla przykladu w innym sklepie, w serwisie tez nie wiedza czemu to tyle kosztuje

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6933193-element-reg-wys-wysw-przeziernego

i np strona niemiecka

http://www.leebmann24.de/hohenverstellung-head-up-display-5er-6er-62306933193.html

Musze jeszcze tylko podlaczyc zasilanie, czy oba piny w kostce to zasilanie po stacyjce ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musze jeszcze tylko podlaczyc zasilanie, czy oba piny w kostce to zasilanie po stacyjce ?

Tak po zapłonie ,średnica przewodów 2×0.75

Opublikowano
Tez próbowałem kupić w BMW te elementy mocujące, pan w salonie powiedział ze mieli na koniec roku 2015 aktualizacje cennika i jest jakiś błąd z ceną tej czesci. Powiedział że jak chce to mogą napisać emeila do BMW do Niemiec i ustalić cenę na nowo. Czas takiego oczekiwania to około 2 tyg.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam pytanie do osób po montażu huda, widzę że występują dwie wersje wyświetlacza przed i po liftowa (wyswietlacz na oko troszeczkę się różni, inne naklejki z numerami) czy one są kompatybilne? I czy w E60 w jakimkolwiek HUD'dzie są inne kolory niż pomarańczowy, występują w sieci takie zdjęcia, ale zazwyczaj w związku z wersją M5, czy one mają inny hud?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmiana kolorów w hudzie jest moźliwa np prędkość czerwona ,znaki navi zielone - potrzeba zmienić wpisy w nettodaten , ale niestety nie wiem które wpisy odpowiadają za kolory i który jest od czego , narazie nie mam czasu na testy.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest możliwość aby w hud wyskakujące komunikaty były w j. polskim aktualnie niemiecki ?

Jeśli ktoś ma spolszczone menu to teoretycznie powinno być po Polsku .

Opublikowano
nie będzie, ponieważ dane idą po Canie z innego modułu, a nie z CCC.

A wiesz z jakiego? To co w takim razie leci po MOST?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Czy jest ktos wstanie mi powiedziec jak wyglada regulacja Hud-a. U mnie na szybie wyswietla sie tak jakby obraz podwojny. Troche rozmazany. Tak jakby byl zly kat HUD-a w stosunku do szyby. Gdzie znajduje sie linka od regulacji? HUD zamontowany fabrycznie. Nie wiem czemu tak jest moze poprzedni wlasciciel cos grzebal.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdemontuj monitor centralny i tam masz linke i śrubę -dwie regulacje góra dół i pochylenie .

Sprawdź szybę - podwójne wyświetlanie jest na szybie zwykłej .

https://www.google.de/search?q=bmw+e60+regulacja+hud&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-de&client=safari#imgrc=YjQYnj5B35SafM: