Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z pewnością aplikacja nie może się równać z fabrycznymi programami bmw ale do podstawowych rzeczy sprawdza się bardzo dobrze, jeśli chodzi o kodowanie to większe możliwości posiada bimmercode ze względu na expert mode, bimmerlink służy do diagnostyki podobnie jak bimmer-tool, carly obsługuje diagnostykę i kodowanie ale każą sobie płacić co rok za dostęp i dodatkowo trzeba kupić ich adapter bo z innym nie działa a to wszystko generuje dość sporą kwotę. Według mnie najlepszym i najtańszym wyborem jest bimmercode do kodowania i bimmer-tool do diagnostyki, obydwie aplikacje mogą działać na jednym adapterze bluetooth.
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 838
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z pewnością aplikacja nie może się równać z fabrycznymi programami bmw ale do podstawowych rzeczy sprawdza się bardzo dobrze, jeśli chodzi o kodowanie to większe możliwości posiada bimmercode ze względu na expert mode, bimmerlink służy do diagnostyki podobnie jak bimmer-tool, carly obsługuje diagnostykę i kodowanie ale każą sobie płacić co rok za dostęp i dodatkowo trzeba kupić ich adapter bo z innym nie działa a to wszystko generuje dość sporą kwotę. Według mnie najlepszym i najtańszym wyborem jest bimmercode do kodowania i bimmer-tool do diagnostyki, obydwie aplikacje mogą działać na jednym adapterze bluetooth.

Jakoś powiem szczerze że kodowanie WiFi/BT mnie nie przekonuje, zrywka sygnału i w serii F CAFD może pacnąć. Fizyczne podłączenie (jeszcze najlepiej z pamięcią) to jednak bynajmniej dla mnie bardziej pewny temat.

Co do BimmerCode to on za opłatą te ok. 100zł w zestawie? Przez problem ze znalezieniem Bimmer Linka już nie zacząłem zastanawiać czy nie wykupić. Mimo że mam ISTE na kompie do auta + BToola Full i DeepOBD to jednak jestem gadżeciarz, a niestety jak chodzi o BL to tak jak niżej... (może ma ktoś sprawdzoną wersję przy And9)

BTW Wszystkie wersje BimmerLinka przy próbie połączenia przestają mi działać, z BimmerCode nie mam żadnego problemu...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakoś powiem szczerze że kodowanie WiFi/BT mnie nie przekonuje, zrywka sygnału i w serii F CAFD może pacnąć. Fizyczne podłączenie (jeszcze najlepiej z pamięcią) to jednak bynajmniej dla mnie bardziej pewny temat.

Co do BimmerCode to on za opłatą te ok. 100zł w zestawie? Przez problem ze znalezieniem Bimmer Linka już nie zacząłem zastanawiać czy nie wykupić. Mimo że mam ISTE na kompie do auta + BToola Full i DeepOBD to jednak jestem gadżeciarz, a niestety jak chodzi o BL to tak jak niżej... (może ma ktoś sprawdzoną wersję przy And9)

BTW Wszystkie wersje BimmerLinka przy próbie połączenia przestają mi działać, z BimmerCode nie mam żadnego problemu...

Witam. Do DeepOBD jakiego dokładnie adaptera używasz, bo na moim od Btoola nie chodzi?

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy jest jakaś inna sensowna aplikacja która będzie działać na adapterze z Carly?

Aktualnie w nie abonamentowej wersji nawet nie można zczytać błędów silnika Albo ja jestem ślepy.

Ten koledze sprawdzić i nie widzę a nie używałem jakiś czas.

Ogólnie ta aplikacja to straszne dziadostwo się zrobiła. W pierwszej wersji była naprawdę fajna chętnie kupiłbym coś innego ale oby adapter pasował.

• Zasłużeni forumowicze
  • 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam może ktoś napisze czy przez carly można zakodować funkcję tak aby przy włączonych długich światłach wyłączały się automatycznie kiedy ktoś nadjeżdża z nad przeciwka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam może ktoś napisze czy przez carly można zakodować funkcję tak aby przy włączonych długich światłach wyłączały się automatycznie kiedy ktoś nadjeżdża z nad przeciwka.

Lepiej zakodować w ten sposób, żeby nie wyłączało długich, tylko żeby wycinało strumień światła na nadjeżdżający pojazd :D

Opublikowano
Co kolwiek podobnego aby można było to zakodować przez Carly. Jeśli można to zrobić to w jaki sposób.?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To się nazywa asystent świateł drogowych. Musisz mieć odpowiednie wyposażenie auta, żeby to działało.

Opublikowano

O jakie wyposażenie chodzi.? Pewnie o jakiś rodzaj lamp i moduł. Lampy mam bixenon skrętny co do modułu nie jestem pewny.

Mam inne pytanie czy w Carly mogę ustawić tak by xenony nie włączały się w pochmurny dzień. Tylko świeciły się ringi.

I jeszcze jedno e ustawieniach idrive mam funkcję adaptive headlights sport comfort normal do czego ona jest.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam inny problem carly 40.28 i instaluje się na andku 13 ale nie mogę zalogować się na konto kiedyś korzystałem i nie było problemu na starej wersji Androida to było jakieś 2 3 lata temu. Teraz problem ktoś pomoże.