Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i niby mozna stwierdzic w jakiej jest kondycji i czy za niedlugo bedzie trzeba wylozyc pare zl

Byłoby super gdyby DIS podał informacje, że jeszcze tyle i tyle przelotu zostało do awarii :wink: ale niestety tak nie ma. Musisz po prostu wiedzieć na jakie parametry patrzeć w odniesieniu do temperatury i obrotów silnika. Dopiero wtedy będzie w 99% pewne jaka jest kondycja pompy. No i pozostaje jeszcze diagnoza hydrauliczno-mechaniczna.

Opublikowano
i niby mozna stwierdzic w jakiej jest kondycji i czy za niedlugo bedzie trzeba wylozyc pare zl ...

Musze zakupic kabel.. :D

Dzieki za info..

test w DISie nie powie Ci kiedy skończy się pompa tylko da ogólny obraz z pracy jej najważniejszych elemementów ... jedynie sprawdzenie pompy na stole jest w pełni wiarygodnym testem , czyli musiałby ją wyciągnąć ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
i niby mozna stwierdzic w jakiej jest kondycji i czy za niedlugo bedzie trzeba wylozyc pare zl ...

Musze zakupic kabel.. :D

Dzieki za info..

test w DISie nie powie Ci kiedy skończy się pompa tylko da ogólny obraz z pracy jej najważniejszych elemementów ... jedynie sprawdzenie pompy na stole jest w pełni wiarygodnym testem , czyli musiałby ją wyciągnąć ...

Podepne sie pod temat, TC i yoshimura01 piszecie o tescie pompy w DISie, zastanawiam sie nad kondycja mojej pompy i czy zostala dobrze zalozona, robilem jeden z testow w disie, nie pamietam nazwy, wynikiem byl chyba stopnie i podany zakres w ktorych wynik powinien sie miescic, na 0% i 50% w 50 w moim przypadku sie miescila, przy 0% niestety nie, co mam z tego rozumiec, pompa zostala zle zalozona czy jest na wykonczeniu ?

Opublikowano

Nie byla regenerowana, jedyne co to gdy byla wyciagnieta sprawdzili ja (ponoc) i wymienili czujnik obrotow walka. za co skasowali 600 zl....

Nie osiagane setpointy moga wskazywac na zle zablokowany rozrzad przy zakladaniu pompy ? Auto jezdzi dobrze, moc ma, spalanie niskie, njedynym problemem jest to ze po zagrzaniu obroty na postoju sa na wysokosci 1100 rpm, czy pompa moze byc tego powodem ?

Opublikowano

z tego co pamietam po wymontowaniu, pompa po sprawdzeniu byla oczywiscie ustawiona i zablokowana, nie mielismy oryginalnej blokady kola zamachowego wiec sobie dorobilismy. mam zdjecia z testow pompy w disie, zalozylem do tego temat, jesli mozesz to prosze o wypowiedz :

viewtopic.php?f=69&t=208087

Pozdr