Skocz do zawartości

325i błotnik wymiana,rzeczoznawca,wycena MTU kpina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam panowie mam pytanie..mianowicie

dizsiaj na parkingu dziadek cofał i mi pizgnął hakiem w moje kochane dziecko :( idealnie wymierzył w przedni lewy błotnik.. błotnik jest dość zdrowo wnieciony,i jestem ciekaw czy ktoś miał podobną sytuację i na jaką kwotę może wycenić rzeczoznawca szkodę?tak orientacyjnie.UCIERPIAŁ BŁOTNIK,nadkole.. no i myślę,że wizualnie to wszystko:D

przy okazji muszę zacząć już szukać na forum jakiegoś błotnika najlepiej w kolorze:D także wiadomość w dziale kupię/sprzedam na pewno zagości :)

Edytowane przez Sz.P.SFINKS
Opublikowano

rzeczoznawca wlepi Ci błotnik zamiennik + malowanie... w sumie dostaniesz grosze gdzie nie naprawisz tego dobrze

Należy ci sie: nowy oryginalny błotnik z ASO + oczywiście malowanie go + cieniowanie drzwi jeśli auto jest koloru metalic, aby skorzystać z tej opcji musisz oddać auto do warsztatu na robotę bezgotówkową lub rozliczać sie z zakładem ubezpieczeń po przez Faktury VAT

ps. jeśli błotnik był wcześniej naprawiany tz. szpachlowany zostanie Ci uciete ileś tam % wartości

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie wymiana błotnika z malowaniem kosztowała +/- 1000zł, błotnik używka, olbrzymi problem ze znalezieniem takiego którego rdza od środka już nie zaczęła szamać. Jak bym miał opcje z czyjegoś OC to tylko bezgotówkowa naprawa, przynajmniej nowa blacha będzie taka jak ma być.
Opublikowano

PONOWIĘ TEMAT,bo jest mega ŻENUJĄCY i NA WSTĘPIE MÓWIĘ : NIE UBEZPIECZAJCIE W MTU ,podkreślam MTU !!!

tak jak opisywałem wcześniej dziadek we mnie puknął hakiem itd.. w błotnik

i teraz tak :

cennik w ASO / MTU

błotnik 922zł / 105zł

nadkole 240zł / 25zł

malowanie elementu 400zł / 143zł

czy to nie jest kpina? sprawca stłuczki miał w MTU,dziś był rzeczoznawca i osłupiałem.. SZOK DRAMAT KPINA I ŚMIECH NA SALI !!!!

Opublikowano
nie odwołuję się.. tylko nie przyjmuję ich kosztorysu.. beemkę odstawiam do salonu BMW,tam mi naprawiają wg ich cennika.. i oni jako serwis BMW wysyłają do MTU faktury i stosowne adnotacje,i się rozliczają/dogadują między sobą,a ja czerpię radość z naprawionego autka,z części oryginalnych,a nie zamienników,czy klepanych :)
Opublikowano

PONOWIĘ TEMAT,bo jest mega ŻENUJĄCY i NA WSTĘPIE MÓWIĘ : NIE UBEZPIECZAJCIE W MTU ,podkreślam MTU !!!

a co ma piernik do wiatraka :?: :?:

KOZIOL
Opublikowano

a co ma piernik do wiatraka :?: :?:

A np to, żeby nikomu nie przyszlo do głowy wykupić AC w tej firmie. Poza tym firma żyje z klientów, a złe wieści szybciej się rozchodzą niż dobre.

Inna sprawą jest to że OC jest kula u nogi TU i raczej działalnością mocno nierentowną.

Opublikowano
to jest ich wycena nie zgadzaj sie na to żeby przysłali ci na konto pieniądze bo tak przeważnie oszukują

Kompletna bzdura!!!! Jeśli chcesz odwołać się od wypłaty to musisz przyjąć kase na konto, odwołać możesz się w ciągu 31 dni. Jesli odmówisz im wypłate takiej kwoty jaką chcą Ci dać, oni mogą sprawe odwlec o kolejne 31dni a nawet na 90dni. Także najpierw kasa na konto potem odwołanie. Inaczej stracisz dużo czasu i nerwów....

Pozdrawiam.

P.S. Najlepiej wziąć jakiegoś rzeczoznawce który Ci ogarnie temat i napisze odwołanie na podstawie paragrafów, bo samemu niewiele możesz zdziałać...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz zrezygnować z rozliczenia gotówkowego i zrobić to bezgotówkowo. Takie masz prawo i ich wycena dla Ciebie nie ma tu znaczenia, rzeczoznawca i tak ją musiał zrobić.
Opublikowano
W przypadku rozliczenia z cudzego oc polecam naprawe w aso bmw i rozliczenie bezgotowkowe. Ostatnio wjechala mi babka w tylny zderzak i porysowala solidnie. Wstawilem do aso a tam wyminiono bezgotowkowo zderzak i belke na nowa. Poza tym na tydzien dostalem zastepcza c klase nowke. Tylko rozliczenie bezgotowkowe przez aso polecam.
Opublikowano
tak,najlepszą i najrozsądniejszą opcją jest oddanie auta do ASO..oni wymieniają wszystko bez gotówkowo po czym sami się rozliczają poprzez faktury z ubezpieczalnią.
Opublikowano
Jeśli sami się rozliczają to ok, ale ja np. 2 lata temu miałem wypadek e90, myślałem żeby zrobić to w Inchape w Wawie ale poweidziano mi że musze zapłacić oni dadzą fakturki i wtedy ja mam to załatwiać z ubezpieczalnią, koszt naprawde był bliski 40 tys zł....zrezygnowałem i sprzedałem auto uszkodzone;]