Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chce zamienic 318d za 330d moja jest z 2002 roku a 330d z 2000 i ma przejechane okolo 270 tys silnik 184 PS:) mam pytanie... czy ten silnik jeszcze pojezdzi czy raczej bedzie sie sypal wgl,potrzbeuje jak najwiecje informacji na temat 330d :) lacznie z osiagami i spalanie pozdrawiam i dziekuje!
Opublikowano
jak ma tyle co ma to jeszcze sporo pojeździ,ale ten przebieg na pewno jest o wiele wiekszy.3 letnie disle maja okolo 200tys ,a ten 13 latek to ma na pewno ma kosmiczny przebieg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak sie składa ze mam 330d z 2000r i wcale nie narzekam na auto a tym bardziej na silnik.Teraz mam przejechane 215 czy 220 tys a gdy wchodziłem w moduł swiateł i przeliczałem to tak jak chłopcy tu na forum pisali to wyszło ze ma jeszcze raz tyle. Silnik po chipie 1,5 temu i sprawuje sie znakomicie. Kupiłem go 6 lat temu i przy silniku wymieniłem tylko termostat, poduszki i czujnik wałka rozrządu. Co do spalania teraz zima 7l z racji ze jezdze wolno. Latem 8,5l ale 10l też potrafi spalić. Skrzynia 5 , 6 wychodziły dopiero w silnikach 204 KM

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
tez mam z 2000r, no silnikowo auto bardzo udane, mam przejechane prawie 300tys i jest to raczej realny przebieg, bo auto kupione za granica przeze mnie od prywatnej osoby. Teraz auto pali 8,5l bo mam termostat do wymiany i sie nie dogrzewa, ale w lecie to pali kolo 7-7,5l, zaznaczam ze wolno tez nie jezdze:). Mam juz auto 2 lata i zrobilem przy nim przednie zawieszenie, pasek od klimy z rolka, pompe wody i czeka mnie jescze wymiana tylnich amortyzatorow, bo juz sa na wykonczeniu. Ogolnie auto godne polecenia.
Opublikowano
Dziwne troche bo ja moją 318d teraz w miescie to okolo 7 l wiec niewiem jak wy to robicie ze 330d pali wam 8-9 l..nie mowie juz tak jak kolega mowil wyzej 7,5 L ;) Coś chyba troche sciemniasz :nienie:,a tak calkiem powaznie boje sie zeby nie było tak jak mowi powiedzenie " Zamienil stryjek siekierke na kijek" zebym sie nie wpieprzył w koszty..:),bo zamienie sie i okaze sie ze pali 15 a nie 8 a mnie na takie zabawy niebardzo stac;)
Opublikowano
no nie sciemniam, zawsze tankuje do pelna i taka srednia mi wychodzi. We wakacje bylem w Bulgarii w 4 osoby + pelny bagaznik i auto spalilo nie cale 7l, ale jechalem delikatnie, co by mandatu nie zlapac:)
Opublikowano

3l w miescie ponad 10 też łyknie. Zależy od stylu jazdy. m57n kumpla w zime w mrozach łykał ponad 10 w jeździe po mieście, a auto było sprawne i w bardzo dobrej kondycji bo w serii wypluło ponad 220 koni.

Na trasie wiadomo, można pewnie i do 6l zejść jak się jedzie oszczędnie np. cały czas 100-120.

Ale na pewno spali wiecej niż 2l, mi często pokazuje zasięg zdrowo ponad tysiac, w trasie i 1200 się zrobi na baku.

w 3l raczej cięzko taki wynik.

szukam
Opublikowano
3l w miescie ponad 10 też łyknie. Zależy od stylu jazdy. m57n kumpla w zime w mrozach łykał ponad 10 w jeździe po mieście, a auto było sprawne i w bardzo dobrej kondycji bo w serii wypluło ponad 220 koni.

Na trasie wiadomo, można pewnie i do 6l zejść jak się jedzie oszczędnie np. cały czas 100-120.

Ale na pewno spali wiecej niż 2l, mi często pokazuje zasięg zdrowo ponad tysiac, w trasie i 1200 się zrobi na baku.

w 3l raczej cięzko taki wynik.

Jeśli chodzi o spalanie to u mnie rekord spalania w trasie wyniósł 1150 kilometrów więc wcale nie jest tak źle a teraz spalanie w zimie dojazd do pracy 15 kilometrów wychodzi mi 7-7,5 litra ropy, jak ktoś nie wierzy to zapraszam do mnie na testy :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
A ja mam takie pytanie dlaczego chcesz się zamienić? bo to jest najważniejsze , nie pasują tobie osiągi? chcesz coś mocniejszego? czy poprostu podoba ci się bardziej wersja przed fl? przy późniejszej od sprzedaży moim zdaniem nie stracisz dużo więcej , 2 lata różnicy w zamian za 3.0 wyjdzie chyba na jedno :) jeśli akceptujesz że auto jest przed FL, sprawdza na stacji ze jest ok , przejedziesz się i nie będzie żadnych problemów z stukaniem przy zmianie biegów czy uderzaniu po nagłym puszczeniu gazu z dużych obrotów, dziwnych dźwięków podczas jazdy czy drżenia co ma związek z wałem, półośkami,dyfrem itd to moim zdaniem można się zamienić bo jeśli te objawy będą to dałbym spokój, tyle jest o tym napisane ze niektórych rzeczy po prostu nie udało się naprawić i jeśli jesteś pewien co do swojego auta to wówczas lepiej chyba było by je zostawić :)
Opublikowano
no bo na dobra sprawe virus 318d i zrobia mi okolo 145 ps...mysle ze to tez nie glupie... a fl robi swoje.. i ten przebieg 260 tys przeraza
Opublikowano
Jeśli jesteś pewien co do swojego auta :) to lepiej dokup sobie 17" na dobrych oponach + Virus np u Kolegi z forum i pewnie zawiedziony nie będziesz, kasę wydasz zamiast na naprawy to na swoje auto bo nie chce się wierzyć ze z tamta nic do zrobienia nie będzie bo teraz naprawdę bardzo jest mało takich aut a przeważnie wszędzie się słyszy ze nie wymaga wkładu finansowego... będziesz miał więcej kasy to dołożysz i kup 3.0 204 z końcówki rocznika... takie moje zdanie :)
Opublikowano
sam sobie możesz wirusa zrobić przy pomocy kolegi z forum TC. Masz cały wątek o tym. Wgranie wirusa to kilka kliknięć i trwa 5 minut. Ale to tylko pod warunkiem że masz auto sprawne i potrafisz je sam diagnozować. Jeśli nie to lepiej przejedź się do kogoś kto potrafi bo najpierw trzeba mieć seryjną moc a dopiero potem wirusować.
szukam
Opublikowano

Turlam sie 330D z 2002r. od ponad 6 miesiecy i co do spalania moge powiedziec tyle ze komputer rowno o 1L klamie, i z tego co rozmawialem z 3 osobami co maja E46 to mi tez to potwierdzily.

Noge mam raczej ciezka i w trasie pali mi ok 7-8L przy bardzo ostrej jezdzie 9L

W miescie (warszawa a to ma spore znaczenie) teraz jezdzac zima spokojnie pali mi 11-12L latem przy bardziej dynamicznej jezdzie palil 13L.