Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a to co tutaj jest opisywane to coś innego ? :) kurde byłem przekonany że chodzi o migniecie przy zamykaniu/otwieraniu. Wiec jak nie to to co to robi co tutaj próbujecie rzeźbić ? :)
szukam
Opublikowano
U mnie opcja programowania nie dziala. Mam 99'

ja mam 98r

i programowanie działa

kupiłem kable -> aktywowałem dołożoną manetkę z BC -> aktywowałem miganie kierunkami otwieranie/zamykanie auta -> aktywowałem automatyczne ryglowanie furtek przy określonej prędkości itd itp

jest to banalne i można bardzo ale to bardzo dużo wprowadzić zmian są nawet filmiki jak kolesie sobie robią odpowiednią sekwencje załączania świateł po wciśnięciu przycisku np na pilocie (tak dla jak taką choinkę sobie ustawiali)

gg5553463
Opublikowano

to ze kierunki migaja to kazdy se moze zakodowac my rozmawiamy o kierunkowskazie autostradowym i tego sie nia da w 99 roku zakodowac dopiero lsz od ci36 oraz e83 e90 itp

do karambola

a może się kolega założył, a może takie ma widzimisię co za różnica temat jest o podłączeniu, a nie zasadności podłączenia.

Opublikowano
do karambola

a może się kolega założył, a może takie ma widzimisię co za różnica temat jest o podłączeniu, a nie zasadności podłączenia.

Co nie znaczy że można koledze głupi pomysł wybić z głowy :mad2:

Jakie to zwiększenie bezpieczeństwa? Mieliście kiedyś kolizje z tego powodu że ktoś mrugnął raz kierunkiem? :?

Opublikowano

do karambola

Jakbyś miał okazję prowadzić auto z zainstalowanym modułem to byś docenił to usprawnienie.

Jeszcze niedawno też powiedziałbym "bezużyteczny badziew", ale teraz stwierdzam zupełnie coś innego.

Przydatne zwłaszcza przy wyprzedzaniu czy zmianie pasa ruchu.

Tylko, że mogę zapomnieć o module ze względu na system połączenia kierunkowskazów w e46 :/

Opublikowano

przemas073

Śmigałem takim zresztą bmw serii 1 takowe coś mają i wcale nie uważam aby to wpływało na bezpieczeństwo ruchu, wręcz przeciwnie irytowało to mnie

Nie pozostaje Ci nic innego jak zmiana auta dla twojej wygody i bezpieczeństwa

Opublikowano
przemas073

Śmigałem takim zresztą bmw serii 1 takowe coś mają i wcale nie uważam aby to wpływało na bezpieczeństwo ruchu, wręcz przeciwnie irytowało to mnie

Nie pozostaje Ci nic innego jak zmiana auta dla twojej wygody i bezpieczeństwa

Jak Cię to irytowało to trudno, kolega nie pyta czy to dobre rozwiązanie tylko jak podłączyć więc jeśli tylko tyle Masz do powiedzenia to możę wystarczy.

Codziennie jeżdżę różnymi autami i dla mnie moduł komfortu to super sprawa i w e46 tego brakuje.

Opublikowano
również jestem ciekaw czy da się coś takiego ogarnąć. Tak samo myślałem że to kolejny nieużyteczny badziew ale jak pojeździłem trochę autami z taką opcją, to brakuje mi tego w e46. Z jakiegoś powodu w nowszych bmw to jest. Ale dla mnie dokładanie jakiś nołnejmowych modułów z allegro odpada. Może ktoś potwierdzić że można wsadzić moduł z nowszego e46 do przedlifta plug&play?
Opublikowano

od wersji codierung index 36 nie 37 i nie w górę bo więcej już nie ma.

Ten post z linku jest o bfd a nie kierunkowskazie. Nie ma co śmiecić.

Mam temat już obcykany bo chce to mieć. tak jak miałem w e92.

Na autostradzie w Niemczech musisz co najmniej 3 razy dać kierunek przed zmiana pasa, uczymy się od mądrzejszych.

Te z allegro nie działają bo są do samochodów z przerywaczem więc nie kupujcie tego w bmw sterowanie jest cyfrowe niski stan na lewo wysoki na prawy kierunek i nawet już w pracy próbowaliśmy, że może z diodami ale nic z tego nie wyjdzie bo u nas sygnał na kierunkowskaz bedzie zawsze długi a tu musi być krótszy niż zwykłe włączenie jeden raz trzeba jakiegoś programiste zatrudnić sprawdzic oscyloskopem jakie to dokładnie sygnały i niech wykona układ sterujący tylko kolejny problem sprawdzanie żarówek i tak się problemy mnożą, a rozwiązać je może jedynie zmiana na LSZ z CI36 bo dopiero tam występuje ta opcja nazywa się

CYCL_TI_BLK

einamal pojedyncze

dreimal potrójne

A mi się nie podobają kołpaki zimą ale nie wchodzę na posty o kołpakach nie hejtuje kto chce kupi

Opublikowano
... i nie w górę bo więcej już nie ma.

Akurat tego nie bylem pewny...

Ten post z linku jest o bfd a nie kierunkowskazie. Nie ma co śmiecić.

Temat moze i jest o BFD, ale autor zmienil modul po to, by miec wlasnie 3 blysniecia kierunku. Nie cytowalem postu, tylko wkleilem sam link, by udowodnic ze zmiana modulu na nowszy jest mozliwa. Jesli to jest smiecenie to .... :duh: