Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam podobna sytuację N47 i redukcja mocy do 163KM i wydech na wprost ale w kompie nie widzę kontrolki DPF . Czy to normalne ?? Jeśli jest dpf to powinien być w idrivie ...
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nadzieja dobra rzecz ale ,jeżeli masz silnik z prostym wydechem N47 nie ważne z jakom mocą i go nikt nie wypaproszył z tego co piszesz można wnioskować , to masz DPF-a i .

Jak zacznie Ci przybywać oleju za perę tys. czego Ci nie życzę to się przekonasz :wink: .

Ważne że mam "prosty" a nie w "dół" :cool2:

Nie chwal się :nienie: .

Opublikowano
Witam, mam podobna sytuację N47 i redukcja mocy do 163KM i wydech na wprost ale w kompie nie widzę kontrolki DPF . Czy to normalne ?? Jeśli jest dpf to powinien być w idrivie ...

w autach po 03.2007 zrezygnowano z informacji o DPF-e w zakładce serwis w i-drive

Opublikowano

ale kontrolka o ew. koniecznosci wypalenia DPF czy przegladzie czy cos w tym stylu nadal istnieje?

tzn jesli cos bedzie sie dzialo, jesli bede musial jechac i go przegonic pare km po trasie to taka informacja mi sie pokaze?

bo jakos do tej pory nic podobnego nie bylo...

Opublikowano
U mnie był tylko kod błędu jak się podłączyło komputerem, żadna kontrolka auta nie świeciła.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Każdy silnik o oznaczeniu n47 i jego pochodne nie zależnie czy z obcięta mocą czy nie, posiada DPF.

Wersje flotowe przed sprzedażą mają wgrywaną aktualizację na soft z ograniczeniem mocy.

Można i nie koniecznie w ASO ponownie zaktualizować komputer do softu fabrycznego bez redukcji mocy .

Czyli mówiąc krótko wgrać fabrycznego gotowca :mrgreen:

Jeśli chodzi o przywracanie mocy a następnie podkręcenie je powyżej fabryki , profesjonalnie było by najpierw przywróci "pełna serią" następnie ją zgrać i zmodyfikować do parametrów zwiększających moc. Tunerzy często idą na skróty i podkręcają parametry w sofcie wcześniej stłamszonym w kierunku ograniczenia mocy.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano
Dzwoniłem do Serwisu BMW i gość nic nie potrafił i nie wiedział o co chodzi z tymi BMW z belgi , które mają silnik N47 ,a w dokumentach 120 KW, a po vinie 130 kw. Ja tak właśnie mam i nie wiem co zrobić ? Proszę o radę !