Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właściwie to chodzi mi o wymianę rur które są w miejscu zamiast katalizatora. Mam stare zardzewiałe i jedna mi pękła przez "śpiącego policjanta". Czy ktoś może mi polecić sprawdzony warsztat w Warszawie, który mi wymieni te rury na nowe solidnie i tanio.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

xsilver -

... w 525i M 20 jest tylko jedna sonda i ona jest przed katalizatorem , tak więc ona bierze sygnał z przed kata a kat tylko dopala spalinki , wiem że zakładają zamiast kata strumienice , albo same skorupy albo też same siatki - na pracę układu to nie ma wpływu ale wychodzi na badaniach technicznych jak diagnosta jest sumienny i sprawdzi skład spalin na zawartość CO ...

Co do możliwości montarzu w Stolicy to przepraszam ale pas - brak znajomości branży :cry2:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Xsilver u nas w m60 sondy są przed kataliztorem, wydaje mi się ze tu nie trzeba żadnych kombinacji.

no niestety nie - sady sa przed katalizatorem - ale sa w puszcze katalizatora - tak wiec wycinajac katalizator w m60 musimy wyciac go z sadami .... a co dalej - tego wlasnie nie wiem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GD21&mospid=47340&btnr=18_0221&hg=18&fg=10

Opublikowano
Xsilver u nas w m60 sondy są przed kataliztorem, wydaje mi się ze tu nie trzeba żadnych kombinacji.

no niestety nie - sady sa przed katalizatorem - ale sa w puszcze katalizatora - tak wiec wycinajac katalizator w m60 musimy wyciac go z sadami .... a co dalej - tego wlasnie nie wiem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GD21&mospid=47340&btnr=18_0221&hg=18&fg=10

Jak już wytniesz katalizator, wstaw sądę w tym samym miejscu w rure i będzie wszystko ok.

Opublikowano

Witam,

Znam w Warszawie dobrych fachowców od takich spraw. Zakład mieści się przy ulicy Nowej Huty. Ulica ta odchodzi od Połczyńskiej, niedaleko Szeligowskiej (na wysokości salonu Seata - Lech Szymczyk).

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano
Mozesz odlaczyc sondy zupelnie i powinni dzialac, komputer bedzie wtedy pracowac na wartosciach usrednionych z okresu kiedy sondy dzialaly.
Opublikowano
wlasnie o m60 nie slyszalem, ale slyszalem o m50 i ponoc wszystko bylo ok, a nawet lepiej. Ale podkreslam ze tylko slyszalem opowiesci kogos, kto tak zrobil, sam tego nie testowalem.
Opublikowano
jak pamietam jak bylo w mojej 750 ale ze schematu wynia ze sa w puszce katlizatora - sytuacja ta sama co w m60 ....

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=GB81&mospid=47352&hg=18&fg=05

No niestety masz rację :cry2: Ale jakby wyciąć kata a sondy zamontować w rurę to wydaje mi się, że powinno być OK.

Nie ryzykowałbym całkowitym wyrzuceniem sond bo słyszałem, że spalanie wtedy znacznie wzrasta :shock: