Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko dla osób które znają się na E-34 525TD. Z kolega ogladaliśmy w\w egzemplarz auta. Generalnie wszystko ok. Jedynie co mnie zaniepokoiło to czarny olej(jak sadza) Czy to tak ma być w tym egzemplarzu. Ja osobiscie mam benzynę i u mnie czegoś takiego nie ma (olej brązowiutki)Kumpel się zastanawia nad kupnem tego auta nie wiemy o czym to może świadczyć , chyba że to jest norma. Dajcie znać jak to jest z tym olejem bo za tydzień trzeba wypracować decyzję. Pozdro
Opublikowano

W każdy dieslu czarny olej to standard.

Po prostu jednym z produktów spalania ON jest sadza. Część sadzy osiada na gładziach cylindrów, ale tylko na moment.

Sadzę zgarniają na bieżąco pierścienie tłokowe, a potem spłukuje ją olej, który potem wygląda jak wygląda.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
taki olej to nic dziwnego i strasznego. nawet zaraz świeżo po wymianie jak sprawdzisz olej na bagnecie to też bedzie czarny. W dieslach już tak poprostu ma być.
Opublikowano
Równiez otwierdzę, a jeżdżę dieslami od ponad 12 lat..tylko radze na wszelki wypadek sprawdzić cisnienie w cylindrach i takie tam, żeby nie było później zwalania na BMW, ze to "Bedziesz Miał Wydatki", nigdy nie sugeruj się do końca że tak ma być

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Popieram kolegow wyzej. Kazdy diesel, nawet zaraz po wymianie, bedzie mial czarny jak smola olej. Jest to normalne zjawisko i nie trzeba sie tym przejmowac. Wazne aby w tym oleju nie bylo opilkow metalu i bialego nalotu