Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie kolego, ja wziąłem sedana w salonie w Rzeszowie...

Nie wiem jakie tam są rabaty ale tutaj dawali - 15% od ceny katalogowej za rocznik 2012.

To ładny rabat. Jesteś w jakiejś grupie zawodowej (lekarze, prawnicy etc) czy tak po prostu?

Jeśli auto z zamówienia to duży rabat. Tyle, że praktycznie jest to roczne auto w tym momencie, biorąc pod uwagę dominującą u nas "mentalność roku produkcji".

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Weźcie pod uwagę, że to auta już z wyprzedaży rocznika 2012 - tutaj rabaty zawsze są zupełnie inne niż przy samochodach konfigurowanych samodzielnie zamawianych pod klienta.

Przy flotowych jest inna bajka - dobry rabat to wtedy 12-14%(mam na myśli auto konfigurowane przez kupującego i zamawiane specjalnie dla niego). Dużo też zależy od samego dealera bo rabatu udziela koncern BMW(nawet nie BMW Polska, powiedzmy jest to lekko licząc 8%, często więcej...) a co dealer da od siebie dodatkowo, choć oficjalnie zdaje sie nie powinien, to jeszcze inna bajka... :wink: Negocjować warto bo poniżej kosztów i tak nikt nie sprzeda a co człowiek wytarguje to jego! :)

Opublikowano
Nie kolego, nie jestem w żadnej grupie zawodowej...

Swoją drogą dziwi mnie że oni mają inne rabaty od "zwykłych" osób... niektórzy przecież nawet nie odprowadzają dochodowego a tu jeszcze takie premie dla nich :shock:

Dla mnie nie ma różnicy czy samochód kupuje ceniony adwokat czy rolnik ze słomą w gumiakach, skoro obu stać to równo ich traktować i koniec dyskusji :D

Ja tez nie jestem w ptpreferowanej grupie zakupowej, ale takie podejscie mi sie podoba. Taka maja filozofie i tyle.

Moze dlatego ze w preferowanej grupie sa adwokaci to bmw mniej kradna :-)

Opublikowano

Politykę cenową mają wyśrubowaną, ale sprzedawcy gdy rozmawiam , raczej chcą wyrobić plany na 2013. Obecnie na start jest rabat równy mniej więcej lini wyposażeniowej. Plus potencjalnia negocjacja ceny. Myślę że 10% rabatu jest takim minimum i tego sam się będę trzymał.

Zwłaszcza że bmw dodatkowo zarabia na mniejszej akcyzie za silnik 2.0t który jest oznaczony sprzedawana jako 328i.

sory za ot.

Opublikowano
A rabaty na auta demnostracyjne ile generalnie wynosza? 20-30%? Wy w jakich salonach kupowaliscie swoje F30?( nowe,stockowe,demo?) Ja u Sikory i cena ktora mi zaproponowal byla bdb porownujac z tym co w M Cars w krk oferowali.
Opublikowano
Politykę cenową mają wyśrubowaną, ale sprzedawcy gdy rozmawiam , raczej chcą wyrobić plany na 2013. Obecnie na start jest rabat równy mniej więcej lini wyposażeniowej. Plus potencjalnia negocjacja ceny. Myślę że 10% rabatu jest takim minimum i tego sam się będę trzymał.

Zwłaszcza że bmw dodatkowo zarabia na mniejszej akcyzie za silnik 2.0t który jest oznaczony sprzedawana jako 328i.

sory za ot.

No Ceny 328i spadły w porównaniu z E90 328i