Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Problem następujacy: KIlka tygodni temu wymieniałem termostat. Niby wszystko ok, ale po wymianie zauwazylem, że ogrzewanie dziwnie sie zachowuje. Jak samochód wkręce powyżej 2tys to normlanie grzeje. Noga z gazu i zamiast cieplego strumienia powietrza, powiewia normalne (zimne). Temperatura silnika OK.

Żeby juz nie zasmiecać. Posiadam stara instalacje gazowa BRC I gen. I również od niedawna zauważylem, że samochód " wariuje " gdy chodzi na gazie. Wariuje w taki sposób, ze potrafi zgasnac w czasie jazdy gdy wcisne sprzeglo. Jak zauwazam, ze cos takiego sie dzieje to przelaczam sie na benzyne i musze "przepalić" gaz, i po jakiś kilku minutach jest ok. Najgorsze jest to, że żaden gazownik w mojej okolicy nie chce sie podjąć naprawy/diagnozy gdyż cytuje "' robimy tylko instalacje wstawiane u nas" albo " u nas nie robimy I generacji " no i tym podobne argumenty. Dlatego piszę tutaj, bo wiem, że ktoś mi pomoże. Za pomoc serdecznie dziekuje i przepraszam za brak polskich znaków (już tłumacze: brat mi zalal klawiature karmelem i prawy shift i alt czesto teraz sie blokuje:D).

Opublikowano
Witam!

Problem następujacy: KIlka tygodni temu wymieniałem termostat. Niby wszystko ok, ale po wymianie zauwazylem, że ogrzewanie dziwnie sie zachowuje. Jak samochód wkręce powyżej 2tys to normlanie grzeje. Noga z gazu i zamiast cieplego strumienia powietrza, powiewia normalne (zimne). Temperatura silnika OK.

Żeby juz nie zasmiecać. Posiadam stara instalacje gazowa BRC I gen. I również od niedawna zauważylem, że samochód " wariuje " gdy chodzi na gazie. Wariuje w taki sposób, ze potrafi zgasnac w czasie jazdy gdy wcisne sprzeglo. Jak zauwazam, ze cos takiego sie dzieje to przelaczam sie na benzyne i musze "przepalić" gaz, i po jakiś kilku minutach jest ok. Najgorsze jest to, że żaden gazownik w mojej okolicy nie chce sie podjąć naprawy/diagnozy gdyż cytuje "' robimy tylko instalacje wstawiane u nas" albo " u nas nie robimy I generacji " no i tym podobne argumenty. Dlatego piszę tutaj, bo wiem, że ktoś mi pomoże. Za pomoc serdecznie dziekuje i przepraszam za brak polskich znaków (już tłumacze: brat mi zalal klawiature karmelem i prawy shift i alt czesto teraz sie blokuja:D).

Opublikowano

co do zlego przelaczaniapb lpg wina moze tkwic w czujniku temperatury w reduktorze

a do tego ze gasnie to wina jest napewno zle zestrojona mama gazy to znaczy zle ustawiony punkt niskich obrotow biegu jalowego to nie fachowiec jak sobie z tym nie radzi

jedynakk
Opublikowano

dzieki jedynak! Mimo wszystko sam tego nie zrobię, bo po prostu nie potrafię ;( Pozostaje mi szukać gdzieś dalej odpowiedniego gazownika. A tak () mówiąc, nie wiesz, ile naprawa tego by kosztowała?

Hmm szkoda, że z ogrzewaniem nikt się nie odezwał;/ szkoda

Opublikowano
Spróbuj porządnie odpowietrzyć układ.

tak jak kolega wspomniał,odpowietrzyć bo jest zapowietrzona nagrzewnica

A little piece of heaven in my hands