Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
czesc mam pytanie mam luz na kierownicy a przez to niemoge rozwijac wiekszych predkosci niz 140km/h jak je zlikwidowac. kacowki drazkow kierowniczych sa dobre ale jest ten luz na kierownicy jak jade to moge sobie ruszac kierownica male ruchy a tor jazdy sie niezmienia i slyszalem ze moze byc to luz na przekladni kierowniczej bmw e34 silnik 12sto zaworowy chyba m20 Edytowane przez siopo
tel;882470616
Opublikowano
luz mam na ukladzie kierowniczym regulowalem to tak. odnalazlem srubke kasujaca luz popuscilem kontre skrecilem kola w lewo na maxa i zaczelem krecic srubka przez ibus krecilem az do oporu potem leciutko cofnolem klucz i skontrowalem ale nadal jest luz troche miejszy ale nadal na przekladni niech ktos pomoze
tel;882470616
Opublikowano
jesli chodzi o regulacje to podciagniesz do pewnego stanu a luz i tak bedzie , trzeba uwazac z kreceniem bo mozesz miec efekt (cyrkowy) nie bedzie odbijac kierownica i mozna jezdzic w kolko. Ja mialem luzy i walczylem na rozne sposoby az w koncu oddalem fachowcowi i teraz jest super jak w nowym. Gosc jest naprawde super (jesli ktos zainteresowany dam namiar zaklad ma w Kobyłce/k.Warszawy. Koszt to 600 plus demontaz i montaz 200.Mozna mu przywiesc tylko przekladnie to bedzie -200
Opublikowano
Standardowy problem przy dużych przebiegach. Wymiana lub regeneracja przekładni, koszt ok 450zł z wymianą/naprawą. Przerabiałem już w dwóch bmkach. Przy luzie większym niż 3-4palce nic innego nie pomoże. Skręcanie to półśrodek przy tak dużym przebiegu i jeszcze szybciej dobije przekładnie.
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Witam

Miałem podobne objawy,regulacja na przekładni nic nie dała.Mechanik wymienił belkę poprzeczną i jak ręką odjął,jest idealnie.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GB31&mospid=47344&btnr=32_0335&hg=32&fg=25

belka nr 9

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mozliwe jeszcze ze masz luz na krzyżaku (pomiedzy kolumną kierowniczą a przekładnią)

prócz tego sprawdz jeszcze nakrętkę nr 1 jak w tym poście (pierwsza strona postu pierwsze pytanie Kiokio -jest tam link)

W moim przypadku pomogło -luz na tej nakrętce przekładał sie między innymi na luz kierownicy - po dokręcenu zginął razem z stukami.

Poczytaj tego posta.

Powodzenia

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
kasowanie luzu skaczylo sie na nieodbiajacej kierownicy do kul prostych a luz pozostal i tak i kupilem teraz drugo przekladnie w idealnym stanie i zobacze jak bedzie byc moze wymienie wtym tygodniu tylko zobacze ktury z warsztatow bedzie mial wolne miejsce
tel;882470616