Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!!

Moja BM-K posiada automatyczną skrzynie biegów, ponoć za delikatną aby auto spokojnie tuningować mechanicznie.

Otóż interesuje mnie czy jest możliwość włożenia do niej mocniejszego automatu (może od 335d)?? Tak aby znaczne podniesienie mocy nie było problemem.

Jakieś pomysły?

Tytuł ma być jasny.... viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

pierw napisz jaki silnik masz, m57 czy m57n (204PS)?

jak masz słynnie słabą skrzynie GM'owską odczytaj sobie dokładne oznaczenia ze skrzyni i odszukaj wątku z działu serii 5, e39 w którym jest rozpiska i na ile dany model skrzyni GM jest zaprojektowany, nie wszystkie są na 390Nm, przynajmniej w e39.

a jeśli naprawdę myślisz o swapie skrzyni to przyjrzyj się bliżej skrzyni ZF 5h24, ktoś z sukcesem taką włożył do e39 530d zamiast gm, a skrzynia ta szła seryjnie do 740i itd., a także do alpiny d10

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
pierw napisz jaki silnik masz, m57 czy m57n (204PS)?

a jeśli naprawdę myślisz o swapie skrzyni to przyjrzyj się bliżej skrzyni ZF 5h24, ktoś z sukcesem taką włożył do e39 530d zamiast gm, a skrzynia ta szła seryjnie do 740i itd., a także do alpiny d10

Masz jakiś link który to opisuje???

Opublikowano
po numerze vin zidentyfikowałem skrzynie jako S205A jeśli wam coś mówi ten symbol to proszę o dane ile niutonometrów jest w stanie znieść.
Opublikowano
Z tego co czytam to nie typowa skrzynia w e46 montowana często w 335d czyli wychodzi na to że gdybym chciał pod 300kucy podciągnąć bm-kę to by nie był specjalnie problemu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.