Skocz do zawartości

e46 318i, kontrolka airbaga, inpa?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka, a mianowicie po 2 dniowym postoju auta na dworze (wcześniej mycie auta a dziś deszcz) zapaliła mi się kontrolka airbaga....

Moje pytanie brzmi czy mogę wykasować błąd bez kompa? Myślę też o zakupie interfejsu diagnostycznego, aby zdiagnozować usterkę, czy taki będzie ok?

http://allegro.pl/bmw-usb-1996-2006-inpa-pl-dis-e46-e90-e39-e60-e61-i2868473663.html

Chyba, że ktoś ma pomysł gdzie szukać usterki, co pomogło się stać od samego stania i deszczu? Dodam, że wcześniej nie było problemu z kontrolką.

Opublikowano
Bez kompa nie da rady. Sprawdź jakie masz złącze diagnostyczne bo powinieneś mieć pod maską a nie koło silnika i wtedy nie potrzebujesz adaptera na tą wielką wtyczkę do tego kabla. Od tego samego sprzedawcy masz 15 złotych taniej bez adaptera.
Opublikowano
Złącze diagnostyczne pod maską? A nie aby koło pedałów ( bez skojarzeń :nienie: ) ?
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano

Są też wersje przejściowe co mają obydwa gniazda.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jest pod kierownicą płaskie. Ok będę musiał w takim razie zakupić taki kabel i zczytać błąd.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem rozwiązany, błąd skasowany INPĄ (chociaż jeszcze z nią walczę), chodziło o napinacz fotela kierowcy, po usunięciu błąd zniknął i tym samym kontrolka przestałą się świecić.
Opublikowano
jak się pojawi ponownie to wymienisz napinacz bo może coś nie tego z tym twoim. Albo posprawdzaj wtyczki które do niego idą może któraś sie obluzowała.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No zobaczymy, na razie jest ok :) Z resztą łącze to ze sprzątaniem auta, bo przed tym jak kontrolka się zapaliła przesuwałem fotel w każdą możliwą pozycję. Pozdrawiam