Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak już napisałem mam problem z dużym wyciekiem oleju z silnika. Przy spokojnej jezdzie problemu zupełnie nie mam wycieku nie ma, jednak przy wyższych obrotach silnikach, dynamicznej jezdzie olej dosłownie jest rozchlapywany w całej komorze silnika i jest go naprawdę dużo (muszę często uzupełniać stan). Dodam jeszcze ze wymieniłem węża z turba do intercoolera, wyciągnięte zostało turbo które okazało się ok (nowe oryginalne uszczelki zostały założone), nawet założyłem opaskę na węża do odmy (której w ogóle nie powinno być).

Proszę bardzo o pomoc za którą z góry dziękuje.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem w czym masz problem i o co prosisz. Z czego ten olej wycieka, w którym miejscu?

Jeśli coś przecieka, przykładowo uszczelniacz, uszczelka, no to wymieniasz i po kłopocie.

Jeśli turbina pompuje olej, no to regeneracja turbo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak tak chlapie to znaczy , że olej wpada na coś co się kręci.

To by wskazywało na uszczelniacz wału korbowego.

Wedug mnie bo z dieslami nie miałem do czynienia.

Musisz umyć silnik i szukać gdzie się wyciek zaczyna.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początek sprawdź uszczelki podstawy filtra oleju, i uszczelniacz wału korbowego, bo one czasem lubią puszczać olej.

Jeśli odma jest wymieniona (nie 10 lat temu, tylko nie później niż 2 wymiany oleju w tył) to nie powinno być z nią problemów.

• 3 tygodnie później...