Skocz do zawartości

BMW E36 325 TD FALUJE NA HAMULCU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jestem nowy na forum. Po zakupie mojego BMW 325 td falowały obroty na luzie normalnie na postoju w przedziale 500-1000( + - ), więc oddałem auto do mechanika zrobił mi to za 100 zł i powiedział ze musiał wyregulować pompę wtryskową no i po tej operacji falowania ustały. Jednak czasem falują mi obroty podczas trzymania hamulca zastanawiam sie czy może serwo? lub coś innego więc prosze o pomoc co to moze być?
Opublikowano
tak serwo pompa tłoczy płyn hamulcowy dlatego falują bo idzie obciążenie dla silnika jak włączasz światła tez czujesz spadek obrotów.
Opublikowano
  • Autor
Dziekuje za odpowiedz, więc jaka może być przyczyna ? Mam wymienić serwo i bedzie ok ? Czy może kwestia napięcia elektrycznego?
Opublikowano
prędzej kwestia regulatora napięcia a jeśli chodzi o serwo to nie ma się co tam popsuć
Opublikowano
uwierz kolego ze jest, mi sie zepsuło... i puszczało :)
Opublikowano
  • Autor
uwierz kolego ze jest, mi sie zepsuło... i puszczało :)

czyli też ci falowały obroty na hamulcu ?

Opublikowano
akurat nie w e36 ale w innym aucie, gasl silnik i hamulce byly slabe
Opublikowano
zawor zwrotny do wymiany wydaje mi sie
jedynakk
Opublikowano
pompa wtryskowa do wymiany.
Opublikowano

nie bylo mnie dawno tylko z tego laptopa widze moge sie tu zalogowac podejzewam

wiec po mojemu nie bylo mnie dawno tylko z tego laptopa widze moge sie tu zalogowac podejzewam zepsuty zawur zwrotny kolektor serwo

jedynakk
Opublikowano

Koledzy co ma serwo do falowania obrotów w dieslu ????? w benzynie ok zgadzam sie ale diesel ma vacu pompe a nie podciśnienie z kolektora jak benzyna.

A u ciebie kolego na 90% kaczy sie nastawnik w pompie wtryskowej pojedz do dobrego pompiarza niech ustawi ja na zegar jeśli to nie pomoże to czeka cie regeneracja pompy

Opublikowano
  • Autor
jezeli by była to pompa wtryskowa to wydaje mi sie ze samochód falowałby ciągle a nie tylko jesli na hamulcu trzymam.
Opublikowano
Robiłem ostatnio taka bmke ale TDSa a to jeden ciort która właśnie falowała na hamulcu a gdy włączyłeś grzanie szyby i światła jednocześnie to gasła porostu :/
Opublikowano

zaczol bym usuwanie od zaworu to tansze jak wymiana czy remont pompy a nawet serwa

jak najbardziej serwo moze pasc traci czszelnosc

jedynakk
Opublikowano
Jeszcze prościej zaslepic przewód od serwo i wszystko wiadomo, ale na 90% masz pompę wtryskową do wymiany.