Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w moim 520i nie działa jedna strefa ogrzewania , ta od strony kierowcy . Jaka może być tego przyczyna?
Opublikowano
elektrozawory Się zawiesiły,wystarczy zdemontować i przeczyścić powinno pomóc na 98% :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź czy oba węże zasilające nagrzewnice są ciepłe, jeśli tylko jeden, to masz winny zawór od ogrzewania.

Co do czyszczenia, przygotuj sobie dobrego torxa (nie pamiętam rozmiaru), bo naprawdę ciężko je rozkręcić, i rób to delikatnie (żeby nie uszkodzić), żeby potem nie wyszło że będą się zacinać w pozycji otwartej, i będziesz miał saunę w aucie :mrgreen:

Opublikowano
sorki że zasmieciłem , ale myslałem że pierwszy nie wszedł... :( . Odnośnie tych zaworów : gdzie one są i czy dużo jest rozbierania ...? nie mam garażu więc fajnie było by to zrobić od środka... :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dostęp masz z pod maski, zaznaczone na czerwono.

http://img850.imageshack.us/img850/9827/bmwm54b25003.jpg

Będziesz widział 2 takie "grzybki" obok siebie, przyłączone są 3 węże i jedna kostka elektryczna.

Trzeba będzie spuścić płyn chłodniczy żeby się do nich dostać.

Doraźnie można próbować po nich czymś popukać, czasem się odwieszą, byle być tylko ich nie uszkodził jeszcze bardziej :mrgreen:

Opublikowano
Szacun dla kolegi Shadow69 POzdr przyjacielu :cool2: Autorze tematu doprowadż do porządku tytuł twojego pościka,bo mogą się posypać nagrody,ale prosze się nie urażać POzdr raz kolejny :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szacun dla kolegi Shadow69 POzdr przyjacielu :cool2:

Dzięki, dzięki, kłaniam się :wink:

OT: Mała podpowiedź do nowego kolegi, nie pisz w temacie "e39" bo w tym dziale i tak nie ma nic o innych bmw niż ten właśnie model, tylko określ najprościej jak to możliwe usterkę, czyli proponował bym "5xx ogrzewanie nie działa na lewą stronę". (5xx, bo ogrzewanie wnętrza w każdej wersji silnikowej działa tak samo, i na takiej samej zasadzie, wiec tutaj nie trzeba konkretnie pisać jaki silnik, co innego jeśli np pytasz o sprzęgło, hamulce, etc)

Zaoszczędzisz komuś czas gdy będzie odszukiwał temat, i sobie nerwów, bo takie tematy zazwyczaj lecą do kosza, zanik ktokolwiek zdoła na nie odpowiedzieć.

Kolega Dani i tak jest wyrozumiały i daje czas na poprawę a nie kasuje od razu. :8)

Po raz kolejny dzięki staremu znajomemu. Poprawiłem ten tytuł sam, twoje wyjaśnienie Shadow69 pokazało samo przez się :cool2: . o co chodzi w śmieceniu. POzdr wszystkich.