Skocz do zawartości

535d nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki przypadek że po zgaszeniu auta teraz nie chce odpalić ,robiłem diagnostykę i zero błędów .Rozrusznik normalnie kręci tylko odpalić nie chce, pompa paliwo podaje. Czy ktoś może się domyśla co może być tego przyczyną .Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Nie chce odpalić wcale, myślałem że może filtr w progu przyłapał, wymieniłem na nowy i dalej nie pali :mad2:
Opublikowano
Czym robiles diagnostyke?,gdzie sprawdzales podawanie paliwa?
Opublikowano
  • Autor

Witam

Tak robiłem diagnostykę żadnych błędów nie ma. Paliwo sprawdzałem przy etryskach i podaje.

Opublikowano

:think: Jak to zadnych bledow ? Takiego przypadku moze byc wiele usterek ,chocby nawet zjechene pierscienie na tlokach nie dajace odpowiedniego sprezania :wink: ale..

Ten motor to Comoon rail ?

A swiece dobrze grzeja ?

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

Może na dzień dobry nieinwazyjny zabieg, synchronizacja CAS>DDE.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Synchronizację cas -dde robiłem rozrusznik kręci auto dalej nie pali,
Opublikowano
  • Autor
:think: Jak to zadnych bledow ? Takiego przypadku moze byc wiele usterek ,chocby nawet zjechene pierscienie na tlokach nie dajace odpowiedniego sprezania :wink: ale..

A swiece dobrze grzeja ?

Kolego jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej wcale !!! Tak pierścienie padły po zgaszeniu auta i nie odpala, świece grzeją rok temu wstawiałem nowe plus sterownik ale przy tej temperaturze nawet jak by żadna nie grzała to i tak by odpalił

Opublikowano

A swiece dobrze grzeja ?

Kolego jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej wcale !!! Tak pierścienie padły po zgaszeniu auta i nie odpala, świece grzeją rok temu wstawiałem nowe plus sterownik ale przy tej temperaturze nawet jak by żadna nie grzała to i tak by odpalił

To czemu nie odpala panie kolego jak takis madry :wink: Jeszcze nie widzialem zeby diesel odpalil jak jest zimny bez podgrzewania swiecy i to jak na zewnatrz jest -2

Opublikowano

To mało widziałeś w takim razie :mrgreen:

Przy -2*C to ten silnik ma gdzieś czy ma świece czy tez nie...

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie i przy minus 10 zapali bez problemu:)

Opublikowano
Dzis rano bylo -8 i swoje auto palilem ze 3 razy bo nie chcialo zalapac , wiec chyba ze u mnie cos nie tak ale wydaje mi sie ze temp na minusie i problemy z odpaleniem beda bez grzania swiec.
Opublikowano

witam ja miałem podobny problem kręciła ale nie odpalała u mnie przyczyną było zapalanie autka na rezerwie i wyładowanie akumulatora w skutek czego uszkodził się jakiś zawór co jest na listwie common rail (zatarł się -brak paliwa) i nie było paliwa na wtryskach (słabe ciśnienie)

sprawdź czy z immo wszystko ok oraz czy pompka w baku bo też ludzie mieli z tego powodu kłopoty choć nie wiem czy objawy były takie same ...

pozdrp

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Dokładnie i przy minus 10 zapali bez problemu:)

Chlopaki to gratuluje wam,obyscie dalej tak ekspluatowali auta, napewno to im dobrze zrobi :mad2:

:think: Moze jacek720328 masz przed wczesny lub opuzniony wtrysk

Opublikowano

Jak nie masz nic sensownego do dodania w temacie to nie pisz bzdur...

Nie masz zielonego pojęcia o tych silnikach jak widać.

Nikt tutaj nie pisze ze odpala silnik przy minusowej temperaturze bez świec zarowych,tylko czy sie da czy nie odpalic...

Opublikowano
To czytaj dokladniej ,kto zaczyna temat i na jaki temat pisze , a jak sie wtracasz to tez pisz gdzie moze tkwic przyczyna bo na razie zes tu wogole nie zablysl ,a znasz ten silnik pewnie bardziej niz ja. W sumie diesel to diesel i nie wazne czy BMW czy innej marki ,zasada dzialania ta sama :!:

Opublikowano
Zapytales czy silnik 535d to common rail,o czym to świadczy według ciebie bo dla mnie jest to kompletny twoj brak wiedzy na ten temat :duh: :mrgreen: .
Opublikowano

O tym ze nie kazdy musi znac wszystkie silniki na pamiec geniuszu i kazdy szczegol kazdej beemki i innych modeli aut typu Audi ,fiat itd.

Ni bede sie tu klocil z kims co mysli ze jest tu pionierem w BMW i ma wszystko w jednym paluszku :lol: :lol: :lol: a nic sensownego jeszcze nie napisal tylko czepia sie innych. A jak taki madry jestes to pokaz swoj intelekt moze ja sie czegos naucze i inni tez :wink:

I wroc do tematu -od stawiania cyrkow to masz PW :!:

Apropo, sprawdz ile jest generacji Common reil i czym sie roznia :wink:

Opublikowano

Kolego trak, kolega pieczek ma racje nowoczesne diesle common rail jesli wszystko inne jest sprawne bez problemu odpalaja w minusowych temperaturach bez dzialajacych swiec zarowych. Moj kolega ponad miesiac temu wyjol sterownik swiec ze swojej 530D bo ma zepsuty i chcial oddac do naprawy, ale z braku czasu jeszcze tego nie zrobil i jezdzi bez wiec swiece nie grzeja wcale a auto odpala bez szemrania kazdego ranka a przeciez temperatury ostatnimi czasy mamy mocno na minusie.

Pozdr.

Opublikowano

W pozodku ,uwieze ,ale jak w przyszlosci mi sie trafi taki motor to napewno w ten sposob go nie bede ekspluatowal/traktowal jak slysze nie ktorzy giganci :wink: ,swiece sa po to by z nich kozystac wlasnie w niskich temp. i ja tego nie wymyslilem tylko jakis magik duzo ,duzo przed nami :wink:

Ale prosze, skupmy sie na usterce :wink:

Opublikowano
  • Moderatorzy
I jeszcze może skupmy się na poprawnej pisowni. Czy w dobie słowników, które można sobie doinstalować do przeglądarek napisanie JEDNEGO zdania po polsku bez błędu jest takim wyzwaniem? Bądźmy poważni i szanujmy innych, którzy potem muszą czytać takie babole.
Opublikowano

Sorry do wszystkich czytelnikow ale -jestem leniwy , ale lubie pomagac/podpowiadac i jaki jestem ,taki jestem :wink:

I znowu zmiana tematu :duh: a ja czekam tu na final usterki ,postep autora tematu :shock:

Opublikowano

Czy sprawdzales ciśnienie na szynie CR za pomocą Inpy podczas kręcenia rozrusznikiem?

Bo to,że paliwo podaje o niczym nie świadczy.

Opublikowano

Nie strzelił Ci czasem łańcuch rozrządu?

Czasem jest tak, że nawet jak strzeli to kręci. Szansa jest bardzo mała, że tak się stało, ale sprawdź to.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką