Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 z silnikiem m54 b22 i na początku przy przyspieszaniu telepało całym samochodem na drugi dzień jechałem nim dalej było telepanie przy przyspieszaniu ale jechał po czym na autostradzie zaczą samochód zwalniać a obroty rosnąć aż samochód stanął chciałem ruszyć wcisnąłem sprzęgło wrzuciłem bieg a tu niestety nic jak dałem na biegu gaz do oporu to jak by delikatnie ale to bardzo delikatnie chciał ruszyć a teraz zero reakcji biegi mogę włączać teraz bez sprzęgła na odpalonym silniku.... czy możecie pomóc mi z tym problemem ??wszystko trwalo dwa dni najpierw telepanie a teraz już koniec...
Opublikowano
Przerabiałem te same objawy u siebie, również mam M54B22. Masz na 100% do wymiany sprzęgło a co do telepania to może być dwumasa ale na pewno teoo nie powiem.
Blachary Mam Was
Opublikowano
Nie wiecie o czym mówicie ale idą święta ludzie mają rodziny i wydatki z nią związane ale jak wy macie tylko swoje bmw to ciekawe czy będziecie z nim szczęśliwi tak jak ja z rodziną a jak ktoś ma się tak wypowiadać to niech nie pisze nic pozdrawiam
Opublikowano
Nie martw się jeycoob - grudzień to rzeczywiście paskudny miesiąc jeśli chodzi o inwestycje w podzespoły, w końcu święta za pasem. Według mnie na sprzęgle powinno się skończyć - rozbierz będziesz widział więcej. A tak na marginesie odnośnie wcześniejszych postów kolegów, to nawet najbardziej zadbane i doinwestowane BMW nie jest w stanie zrównoważyć szczęścia i uśmiechu rodziny z otrzymanych prezentów. Owszem autko też domaga się inwestycji ale zawsze może poczekać na bardziej dogodną chwilę. Grunt to zachować zdrowy rozsądek. Życzę powodzenia w naprawie.