Skocz do zawartości

320i 170km wrzucam bieg i nie jedzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 z silnikiem m54 b22 i na początku przy przyspieszaniu telepało całym samochodem na drugi dzień jechałem nim dalej było telepanie przy przyspieszaniu ale jechał po czym na autostradzie zaczą samochód zwalniać a obroty rosnąć aż samochód stanął chciałem ruszyć wcisnąłem sprzęgło wrzuciłem bieg a tu niestety nic jak dałem na biegu gaz do oporu to jak by delikatnie ale to bardzo delikatnie chciał ruszyć a teraz zero reakcji biegi mogę włączać teraz bez sprzęgła na odpalonym silniku.... czy możecie pomóc mi z tym problemem ??wszystko trwalo dwa dni najpierw telepanie a teraz już koniec...
Opublikowano
no sprzęgło i docisk do wymiany :)
szukam
Opublikowano
Przerabiałem te same objawy u siebie, również mam M54B22. Masz na 100% do wymiany sprzęgło a co do telepania to może być dwumasa ale na pewno teoo nie powiem.
Blachary Mam Was
Opublikowano
  • Autor
to chyba nie wymienie dwu masy bo narazie mnie na to nie stac hehe
Opublikowano
hehe to zmień na fiata bo przy bmw nie masz co szukać jak się dbać nie chce.
szukam
Opublikowano
  • Autor
Nie wiecie o czym mówicie ale idą święta ludzie mają rodziny i wydatki z nią związane ale jak wy macie tylko swoje bmw to ciekawe czy będziecie z nim szczęśliwi tak jak ja z rodziną a jak ktoś ma się tak wypowiadać to niech nie pisze nic pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
a zna ktoś numer katalogowy kola dwumasowego do m54 b22 ?
Opublikowano
realoem, wystarczy wejsc i odszukać
szukam
Opublikowano
  • Autor
dziękuję bardzo
Opublikowano
Nie martw się jeycoob - grudzień to rzeczywiście paskudny miesiąc jeśli chodzi o inwestycje w podzespoły, w końcu święta za pasem. Według mnie na sprzęgle powinno się skończyć - rozbierz będziesz widział więcej. A tak na marginesie odnośnie wcześniejszych postów kolegów, to nawet najbardziej zadbane i doinwestowane BMW nie jest w stanie zrównoważyć szczęścia i uśmiechu rodziny z otrzymanych prezentów. Owszem autko też domaga się inwestycji ale zawsze może poczekać na bardziej dogodną chwilę. Grunt to zachować zdrowy rozsądek. Życzę powodzenia w naprawie.