Skocz do zawartości

zmiana koloru podświetlenia panelu klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałabym zmienić oświetlenie klimatronika tak jak w temacie, więc w związku z tym pytanie brzmi: czy jest to możliwe? Jeśli tak to jakie lampeczki zakupić? interesuje mnie kolor więc jaki to będzie typ żaróweczki. Z góry dziekuję za pomoc.
Opublikowano

Jak uda Ci sie klimatronic to proponuje i zegary i wszystko inne by gralo kolorystycznie :wink:

Ale po co Ci to :think:

Osobiscie-beznadzieja

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Generalnie jak rozbierałem radio to tam jest wyświetlacz na tej samej zasadzie co wszystkie w e39. Do podświetlenia służą diody wlutowane w płytkę, niestety nie wiem czy są barwione. Samym przewodnikiem strumienia świetlnego jest z kolei półprzezroczysta plastikowa płytka, która u mnie była w kolorze bursztynowym bo takie mam podświetlenie. Teoretycznie więc jeśli zastosowane diody mają barwę białą to wymiana ori półprzezroczystej płytki na taką o innej barwie powinna załatwić sprawę. Ewentualnie jeśli diody święcą pod kolor podświetlenia dodatkowo wzmacniając efekt można pobawić się w dobór tej płytki na zasadach mieszania barw. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
No własnie pod niebieskie zegary. Więc co z tymi żarówkami?
Opublikowano
  • Moderatorzy

http://www.dtmpower.net/forum/attachments/australia/27838d1114436869-custom-interior-led-conversion-blue-3.jpg

Jak widać da się zrobić, ale zapewne trzeba po kolei wszystkie diody wywalić i przylutować w nowym kolorze.. masakra, przynajmniej w przypadku zegarów, tam cokolwiek zrobić nie uszkadzając czegoś przy okazji to mistrzostwo.

Opublikowano
No tu to jest git, kolorystycznie gra :cool2: ale sam klimatronic w innym kolorze to jak pisalem-beznadzieja

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

sorki ale niebieski to ostatni kolor w jakim chciałbym mieć podświetlanie

jak dla mnie to zamiast bursztynowego -- czerwony intensywny jak w audikach

Opublikowano
Mi osobiście bursztynowy pasuje, lubię ta barwę a z moim szwagrem zmienialiśmy całe podswietlenie w jego E60 na biały zimny kolor, przelutować trzeba było wszystkie diody, kupa rozbierania, troche tego było nie ukrywam ale efekt naprawdę piorunujący - pozdrawiam
Opublikowano
z moim szwagrem zmienialiśmy całe podswietlenie w jego E60 na biały zimny kolor

no właśnie jak piszesz zimny kolor, podobnie jak na zdjęciu nieco wyżej - taki trochę odpychający i bez życia :nienie: jak dla mnie tylko miły dla oka oryginał bursztynowy :cool2:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

ten niebieski to wyglada jak z jakiegos taniego koreanca

nie ma to jak niepowtarzalny bursztyn :)

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam A propo wymiany oświetlenia we wnętrzu bmw e39 też chciałabym dokonać zmiany na niebieski lecz nie wiem jaka konkretnie diodę muszę zastosować jaka zakupić. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii ??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W tej kwestii nie pomożemy. Zapraszamy za to na forum: http://dresiarze.bmw.pl - tam zapewne pomogą z diodami, a nawet zamontują neony w podwoziu.