Skocz do zawartości

[e39] 530d - jakie koło pasowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jednak czegoś tańszego niż Corteco :) Najwyżej za dwa lata do wymiany będzie.

Tylko szukam czegoś w miarę cichego, bo obecne chodzi już prawie jak betoniarka...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie licz że tanie przejeździ 2 lata...

Lepiej kup to corteco i spokój na więcej niż 2 lata.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ar_w ==> Ślepym był i głuchym :/

Zauważyłem dzięki Tobie i zamówienie odwołane. Flaszka solidna Ci się należy!

Jak będzie okazja odwdzięczę się.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Corteco założone, wszystko ładniutko i cichutko :)

Już zapomniałem co to znaczy :)

Przy okazji okazało się, że guma od turbo miała nieszczelność z aluminiowym kanałem i stąd miałem czarne bąki. Dwa w jednym zrobione, satysfakcja własna niesamowita :)

Opublikowano

ja mialem niedokrecone kolanko od przepływki i łapało lewe powietrze (stad mniejszy pomiar przeplywki)

Niedawno to zauwazylem, przykreciłem, dostała kopyta jakbym zrobil chip-a :-)

legrooch jakie miales objawy popsutego koła pasowego?

U mnie dzwoni przy gaszeniu, a jak jest zimna to gdy puszcze noge z gazu gdy wczesniej lekko podnioslem obroty, czyli w ten sposob, ze chwilowo zejdzie z obrotów poniżej jałowych, to tez zadzwoni.

Wszystko wskazuje na napinacz paska głównego, ale kurna wymieniałem go jakos w 2011 i sie zastanawiam czy to nie koło :roll:

Opublikowano

ar_w ==> Były gdzieś opisywane objawy, wrzucam właśnie filmik na YT, to sam zobaczysz i usłyszysz. Widocznym okiem objawem jest drganie paska między kołem pasowym a rolką z prawej (pod wspomaganiem).

Film będzie dostępny tu -

- za około godzinę maks.
Opublikowano

Aha, to nie, pasek nie lata na boki, tylko wyraźnie dzwoni, brzęczy.

No nic, albo INA to szajs, albo mechanik okłamał mnie z wymianą. Się okaże.

Opublikowano
Aha, to nie, pasek nie lata na boki, tylko wyraźnie dzwoni, brzęczy.

No nic, albo INA to szajs, albo mechanik okłamał mnie z wymianą. Się okaże.

Może widziałeś ten filmik z naszego forum-http://www.youtube.com/watch?v=q13PjPZzRMc&feature=youtu.be

Pięknie tu widać jak pasek wpada w drgania,u mnie proces się zaczyna i pomału muszę rozglądać się za nowym kołem.

• 3 lata później...
Opublikowano
Napisze tutaj bo nie chce zakładać nowego tematu. Powiedzcie mi jakie jest koło pasowe w naszych m57. Słyszałem od kilku osob, że są to zwykle jednomasowe koła ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo przecież jest to tłumik drgań jakby nie patrzeć... Nr. Koła jakie jest u mnie to 11232247890 (nr z realeom) z góry dzięki!