Skocz do zawartości

Lusterko prawe do E90 z 2007 z M-pakietem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Już taki temat zamieściłem ale niestety gdzieś zniknął. Nie jestem aktywnym użytkownikiem forum, ale to nie powód żeby mi usuwać temat. A lusterko nadal potrzebuję. Znalazłem na allegro ale tamten koleś warczy w telefon że mam podać jakąś ilość kabli i pinów. Nie będę teraz rozbierał lusterka. Obawiam sie że to jakiś paser, bo jakby to był sklep to po podaniu modelu i roku już by wiedział czy to jest takie jak ja potrzebuję. Możecie pomóc czy to forum jest tylko dla tych co wpadają w zachwyt nad swoimi beciami i wymieniaja te zachwyty miedzy sobą. Zapewne wiele osób korzysta z waszej fachowości ale mnie niestety nikt nie pomógł dlatego ponawiam moja prośbę. Hello!!!! :cry: :cry: :cry:
Opublikowano
to tak krotko to z tego co wiem to "gość " z allegro ma rację (można poszukać na forum jakie są rodzaje lusterek i od czego zależy ilość pinów: fotochrom, składanie itp... )
Opublikowano

no właśnie skąd gość z allegro ma wiedzieć jakie masz wyposażenie w aucie? dlatego ma rację pytając cię o liczbę pinów. Trafiłeś na kogoś kto ci nie chce wcisnąć byle lusterka aby tylko sprzedać. Dane jakie podałeś są niewystarczające a nikt tutaj wróżką nie jest i zgadywać nie będzie.

Dodam poza tematem, że jeżeli będziesz pisał w takim tonie na forum to pomocy czy kolegów tu raczej nie znajdziesz, każdy cię zleje i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Witaj artuj.

Czy to jest VIN WBAVC31057VG10793

Opublikowano

Z katalogu wynika, że masz lusterko na 3 pin, samo ściemniające (fotochromatyczne). Wynika to również z elementów wyposażenia Twojego pojazdu (pogrubiłem poniżej).

Twój samochód można również doposażyć w lusterka składane elektrycznie. Musisz zakupić jednak dwa takie lusterka (będą pasować) oraz przekodować moduł FRM i wymienić przełącznik w panelu drzwi.

Numer podwozia WBAVC31057VG10793

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF BLUE SHADOW/ALCANT./ANTHRAZIT (ANAT)

Data prod. 2007-03-06

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S200A DIESELPARTIKELFILTER Filtr cząstek stałych

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MEA M LM RAEDER DOPPELSP. 194 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M podw. spr. 194

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S993A MODELLJAHRESCODE Kod dla roku modelu w numerze FG

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Dzięki artuj za info. Ale Moje lusterka sa składane elektrycznie i prawe przy jeździe do tyłu pochyla sie tak że widzę jezdnię co ułatwia parkowanie przy krawężniku. Nie rozumiem dlaczego piszesz że mozna doposażyć. ja potrzebuje jedno prawe lusterko.
Opublikowano
To w takim razie jest błędny wpis w bazie. To jednak nie zmienia faktu, że masz na pewno 3 piny.
Opublikowano
demontuj osłonę w drzwiach i sprawdź wtedy będziesz miał 100% pewność. Będziecie zgadywać czy ma czy nie ma.
Opublikowano
Ja nie zgaduję. Wyposażenie opisane przez autora oraz dane w bazie BMW wskazuję jednoznacznie, jakie posiada lusterko.
Opublikowano
  • Autor

Dzięki artuj za jedyne konstruktywne i fachowe rady. Zapytam jeszcze u źródła czyli w salonie BMW tam gdzie kupiłem moje autko.

pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Ja nie zgaduję. Wyposażenie opisane przez autora oraz dane w bazie BMW wskazuję jednoznacznie, jakie posiada lusterko.

raczej zgadujesz... więcej jest pinów niż 3. elektryczne składane + przyciemniane :)

Opublikowano
michalez, daruj sobie docinki jak się nie znasz. Lusterko posiada własny sterownik. Idzie do niego plus, masa oraz sygnał sterowania z modułu FMR. Dzięki temu nie ma plątaniny kabli.
Opublikowano
Lusterka mają albo 3 albo 5 pinów. Fotochromy mają 3 piny i do tego są elektrycznie składane więc nie wiem gdzie masz błąd w bazie?
Opublikowano
Zapewne chodzi o to że wg VINu nie ma że lusterka są składane el., zawsze taki wpis również występował
wwo_j
Opublikowano
Nie, taki wpis nigdy nie występuje z opcjami S430A i S431A (gdy są razem). Wpis o opcji S313A (lusterko zewnętrzne z funkcją składania) był jako opcja tylko ze zwykłymi lusterkami.
Opublikowano
No to się wyjaśniło w takim razie. Dalej jednak nie zmienia to faktu, że autor ma 3-piny jak już napisałem stronę wcześniej :wink:
Opublikowano
  • Autor
Dzięki artuj bo koledzy trochę zakręcili temat. 3 piny znaczy 3 przewody. Bo ten handlarz pytał o przewody. Ale jak tylko znajdę czas pojadę też do Fusa.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zwróć jeszcze uwagę czy masz czarny połysk czy nie bo tu możesz też się naciąć na nieodpowiednie.
Opublikowano

No i mmw możesz mieć rację, bo ma w wyposażeniu po VIN:

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

Opublikowano
  • Autor
Oczywiście mam czarny połysk. Tylko nikt takich lusterek nie ma. Poza dealerem, anie będę do starego autka sprawiał sobie nowe lusterko. Moje jest tylko pękniete i słabiej widać. Jak nie znajdę to sprzedam becie jak stoi. Dzieki koledzy za info.
Opublikowano
  • Autor
A to jak widać nie jest czarne.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gdzie nie jest czarne? Jest w czarnym połysku.

Nie wiem czy Ty załapałeś o co chodzi z tym połyskiem. Nie chodzi o kolor osłonki, która tu jest szara i każdy lakiernik za 100 zł Ci to przemaluje. Chodzi o ten trójkąt mocowany w drzwi. On musi być w czarnym połysku bo bywają matowe.

Opublikowano

Ty potrzebujesz sam plastik, czy cale lusterko?

Jak cale lusterko, a masz shadowline (czarny polysk) to kup to z linku powyzej i przeloz sam plastik (ten ktory jest w kolorze nadwozia) z twojego auta.

A jak potrzebujesz sam plastik to kup sam plastik - wtedy nie istotne ile pinow masz.

A jak potrzebujesz i cale mocowanie i ten plastik. To tak jak juz pisali, kup to z linku powyzej i oddaj do pomalowania ten plastik (albo kup oddzielnie w kolorze twojego nadwozia)

Przeciez nie mozesz zalozyc matowego lusterka po jednej stronie jak to drugiej masz polysk...