Skocz do zawartości

ciezko odpala na cieplym silniku 318 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam kilka dni temu kupilem moje pierwsze bmw jedyny problem pojawia sie gdy po rozgrzaniu silnika niechce ponownie odpalic od czasu do czasu na kokpicie zapali sie kontrolka wtryskow na zimnym silniku podgrzewam swiece i pyka bez wiekszych problemow czasami wystarczy 2 razy podgrzac swiece i pali na strzala martwi mnie natomiast sprawa odpalania na cieplym czy to wtryski kompresia ? WTF prosilbym o pomoc jak rozwiazac problem wielu podpowiadalo wtrysk sterujacy inni swiece a jescze inni uszczelka pod glowica jak wy to widzicie koledzy ?

z checia pojechalbym na kompa jestem z poznania i niebardzo wiem gdzie sie na kompa do deela niechce jechac bo mnei wykasuje ze ho ho moze jakies podpowiedzi sugestie moze ktos ma kompa i moze mi bledy zczytac pozdrawiam!

Opublikowano

Gdyby świece były uwalone to nie paliłby Ci na zimno. Tak samo wtrysk sterujący.. Uszczelka pod głowicą-dzieje sie coś z płynem,z temperaturą?

Może pompa dokonuje żywota.. Znajdż kogoś z kompem,najlepiej z DIS-em.

Poczytaj na forum,również na bmw-diesel.pl.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Zapewne pompa wtryskowa wysiada, normalny objaw, nasz 3 opcje, polej glowiczke pompy zimna woda tak ze 3 litry i zobacz jak odpali, jesli w miare normalnie wniosek umiera pompa, opcja druga, naprawic pompe, tanio nie bedzie :8) opcja trzecia, takie cus z allegro do odpalania koszt 60 zl

ChipTuning By Bagor. I moc jest zemną :-) świetna robota :-)

Moja BMW - http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866

Diagnostyka BMW - INPA ADS # VAG VW AUDI SEAT

Opublikowano

slyszalem o tym chipie ale ponoc maskuje on problem temp silnika w normie plynu nie ubywa nie ma masla wiec to raczej nie glowica ale dzisiaj mam inny problem juz :D

mianowicie wczorj po skonczeniu pracy chcialem odpalic bete i na raz zakrecila ale nie odpalila a przy drugim podejsciu rozrusznik nie kreci w ogole zero reakcjii na hol zapalila bez najmniejszych problemow rozruch do wymiany>??

Opublikowano
slyszalem o tym chipie ale ponoc maskuje on problem temp silnika w normie plynu nie ubywa nie ma masla wiec to raczej nie glowica ale dzisiaj mam inny problem juz :D

mianowicie wczorj po skonczeniu pracy chcialem odpalic bete i na raz zakrecila ale nie odpalila a przy drugim podejsciu rozrusznik nie kreci w ogole zero reakcjii na hol zapalila bez najmniejszych problemow rozruch do wymiany>??

Posprawdzaj kable te od rozrusznika, moze byc tak, ze pisales ze na cieplo slabo, wiec byc moze zameczyles juz rozrusznik, i bedzie remoncik

ChipTuning By Bagor. I moc jest zemną :-) świetna robota :-)

Moja BMW - http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866

Diagnostyka BMW - INPA ADS # VAG VW AUDI SEAT

Opublikowano
Tak pochopnie nie podejmuj decyzji o remoncie pompy. Jeżeli nie odpala na ciepłym silniku to często wystarczy zwiększyć dawkę paliwa przesuwając nastawnik minimalnie w stronę szyby (najlepiej pod kompem porządnie ustawić dawkę paliwa i kont wtrysku). Warto też wyczyścić dolot z syfu ( węże kolektor i EGR). Jeżeli rozrusznik tylko cyka to skończyły mu się szczotki. Wyjęcie rozrusznika w 1,8 tds to nie ciekawa robota ale wykonalna. (szczotki koszt około 60zł)
Opublikowano
no wlasnie slyszalem ze trzeba odspodu ze najlepiej skrzynie wykrecic i takie tam czyli co a co do pompy to slyszalem ze lancuszek lubi sie rozciagnac i przez to przestawia sie kont wtrysku ze najlepiej ustawic dawke i kont wtrysku dziekowa chlopaki mysle ze jutro pojade do mechanika i cos zaradzi
Opublikowano
wymienilem rozrusznik i odpala jak ta lala i na cieplym i na zimnym i letnim i w deszcz i slonce takze wiecie dzieki za wskazowki ;) pozdro